Sistemul de operare iOS 5, disponibil la download

Data: 12/10/2011 | Autor: .

Utilizatorii de iPad, iPhone si iPod touch pot downloada, incepand de miercuri, noul sistem de operare iOS5 dezvoltat de Apple. Pentru a instala noul sistem, este necesar si upgrade-ul la iTunes 10.5.

Apple a anuntat ca, in prima faza, vor putea downloada sistemul de operare cei care detin iPhone 4 (GSM and CDMA), iPhone 3GS, iPad 2, iPad si generatiile 3 si 4 iPod.  Ulterior, update-ul va fi disponibil si pentru versiunile anterioare ale gadgeturilor dezvoltate de Apple.

Noul sistem, la care au lucrat peste 100 de dezvoltatori din intreaga lume,  include peste 200 de noi facilitati, printre care iMessage – care  permite schimbul de mesaje text intre utilizatorii device-urilor Apple, aplicatia Find my friends, care iti permite sa iti localizezi prietenii care au dispozitive cu iOS 5 sau Reminders, care te va anunta de taskuri prestabilite.

Noul sistem de operare iOS 5, un soft care se bazeaza pe tehnologia iCloud, permite utilizatorului sa editeze si sa salveze online, contra cost, muzica, filme, fotografii si alte fisiere. iCloud costa 24,99 dolari/an. Primii 5 GB de upload vor fi gratis.

Sistemul introduce, de asemenea, o bara de notificari similara cu cea de la Android, optimizeaza navigarea prin taburi, integreaza Twitter si permite editarea fotografiilor obtinute cu camera gadgetului.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LLJIef-e-7g