Soluţie ştiinţifică! Cum să bei alcool fără să te îmbeţi

Data: 20/02/2016 | Autor: .

Soluţie ştiinţifică! Cum să bei alcool fără să te îmbeţi

Un reputat chimist german, Jim Koch, a lansat o solutie extrem de simplă la o problemă „clasică” – cum să bei alcool fără să te îmbeţi! O misiune cu adevărat imposibilă, am spune, care însă şi-a găsit un leac cu valoare ştiinţifică.

Jim Koch îţi propune ca înainte să ieşi în oraş, la distracţie cu prietenii, să consumi un amestec din drojdie uscată şi iaurt. Drojdia uscată, explică expertul, cea pe care o găsim în comerţ la plic, conţine o enzimă numită dehidrogenază alcoolică (ADH), care descompune alcoolul în carbon, hidrogen şi oxigen, aşa cum el este metabolizat în mod natural în ficat.

Jim Koch afirmă că, din testele făcute, consumată cu iaurt, aceasta face alcoolul să fie mai uşor procesat de organism. Reacţia este mai rapidă sau mai lentă, aşa cum şi alcoolul face ca unii oameni să se îmbete mai uşor sau mai greu.

Principalul dezavantaj al soluţiei propusă de cercetători este că drojdia matabolizează alcoolul în acetaldehidă, un bioproduct care este cancerigen. Daca nu te-a convins solutia de mai sus, poti apela la remediile„clasice”.

Ţi-am mai povestit de ele. Sunt chestii ce ţin de experienţă dar şi de responsabilitate, în aceeaşi măsură. Regula esenţială, care nu spunem pentru prima dată, este să nu amesteci niciodată băuturile.

Cum să bei alcool fără să te îmbeţi?

Dacă însă ai băut prea mult, incearca traditionala zeama de varza. Bacteriile pe care le contine favorizeaza digestia. Asa ca, la doua-trei ore, consuma o cana de zeama, asta pana ce te vei simti mai bine.

O alta reteta traditionala anti-mahmureala este ceaiul de busuioc. Pune niste busuioc intr-un ibric si fierbe-l timp de cateva minute. Busuiocul te va ajuta la digestie si iti va relaxa muschii abdominali, asa ca, din doua-trei cani, te vei simti ca nu.

Ai baut vreodata cafea cu sare? Prepara o cafea tare, fara zahar si pune-i 2-3 linguri de sare. Chiar daca are un gust oribil, o sa vezi ca iti va face bine. Combinatia cofeina-sare anihileaza alcoolul din stomac si te va pune pe picioare in cateva minute.

Cum să bei alcool fără să te îmbeţi?

O solutie prea putin cunoscuta la noi, dar extrem de populara in tarile de la tropice, este sucul de mandarine.

Stoarce cateva fructe intr-un pahar si da-l pe gat. Iti va anula senzatia de greata si va stimula digestia. E bun si sucul de lamai, pentru cei care au curaj sa il bea fara zahar. Atentie, daca ai probleme cu stomacul, o sa iti dea arsuri.