Sony Cyber-shot RX10. O camera foto de 20 MP cu NFC și Wi-Fi (VIDEO)

Data: 16/10/2013 | Autor: .

Sony RX10 TopSony a anuntat lansarea noului model de camera foto Cyber-shot™ RX10, un gadget care ofera puterea creativa a unui DSLR, gratie obiectivului fix cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T* de 24-200mm (echivalent 35mm) și diafragma F2.8, fara sa ai nevoie de obiective interschimbabile. 

Camera are o raza de zoom extinsa, de la grandangular la telefoto, fiind capabila sa focalizeze la distanțe mari, cat și la distanțe de 3cm.

Diafragma maxima F2.8, indiferent de distanța focala, ofera mai multa luminozitate imaginilor decat o colecție de obiective interschimbabile.

La fel de ușor precum permite fotografierea in spații slab luminate, fara a modifica setarile ISO. Camera foto RX10 permite și fotografierea cu defocalizarea atenta a subiectului de fundal (efectul de bokeh), datorita diafragmei cu șapte discuri. Stabilizatorul optic asigura imagini clare, chiar și in cazul fotografierii din mana, la distanțe focale mari.

Sony Cyber-shot RX10 este ușor de manevrat și echipat cu opțiuni extinse de control manual, fiind familiar celor obișnuiti cu DSLR-urile. Obiectivul fix al camerei permite captarea unor imagini de calitate, asigurate de senzorul mare de imagine și de procesorul avansat BIONZ X, de trei ori mai rapid decat la modelele anterioare.

RX10_1200Caracteristica principala a modelului DSC-RX100 II, senzorul tip 1.0 Exmor R CMOS cu iluminare din spate și rezoluție de 20,2 megapixeli efectivi este de patru ori mai mare decat senzorul de imagine al unei camere compacte obișnuite. Procesorul BIONZ X imbogatește calitatea imaginilor surprinse cu detalii uimitoare, reduce zgmotul pe zone specifice din cadru și elimina refracția luminii, pentru fotografii deosebite.

Noul mecanism Direct Drive SSM asigura autofocalizare mai rapida, impreuna cu senzorul Exmor R CMOS și procesorul BIONZ X. Opțiunea de blocare a autofocusului urmarește cu precizie subiectele aflate in mișcare, chiar daca acestea dispar și reapar in cadru.

Noua opțiune Eye AF asigura portrete clare, cu focalizare precisa, chiar daca subiectul nu privește fix in cadru. In plus, utilizatorii au posibilitatea de a alege trei marimi pentru zonele de AF. Aceasta opțiune reduce riscul focalizarilor accidentale in cazul fotografiilor de close-up și macro.

Pasionații de inregistrari video se pot bucura de aceleași abilitați impresionante ca in cazul fotografiilor. Folosirea obiectivului in modul grandangular permite inregistrarea video Full HD la aceeași calitate de excepție, pe toata suprafața surprinsa. Cadrele video pot fi inregistrate in formate de 50p (progresiv AVCHD) sau la o frecvența cinematica de 25 cadre pe secunda și control deplin in modurile P/A/S/M. Ieșirea HDMI permite vizualizarea conținutului pe un monitor extern sau pe alte dispozitive.Sony RX10 zoom

Sunetul inregistrarilor video este asigurat de posibilitatea reglarii nivelului de sunet. Pentru o monitorizare mai atenta a sunetului, exista o ieșire jack pentru microfon și caști. Kit-ul opțional de adaptare XLR-K1M permite inregistrarea video la nivel profesional, permițand chiar și atașarea unui microfon extern prin terminalul XLR.

Noul vizor electronic OLED cu o rezoluție de 1440k puncte, permite vizualizarea precisa a subiectului, plus un unghi larg de vedere, de aproximativ 33°. Pentru și mai multa libertate in compoziția cadrelor, ecranul LCD rabatabil de tip 3.0 echipat cu tehnologia White Magic™ permite o incadrare mai ușoara prin mișcarea ecranului sus sau jos.

Corpul ușor al camerei, construit din aliaj de magneziu, este rezistent la praf și umezeala.

Apertura se deschide ușor la comutarea brusca de la un mod de control la altul. In cazul ajustarii manuale a aperturii, se va auzi un ”click” specific, atunci cand focalizarea este corecta. Sau se poate face schimbarea și in modul silențios, mai ales cand se filmeaza și nu se dorește deranjarea subiectului.

Camera dispune de șapte butoane de modificare, plus un LCD de varf, pentru confirmarea instanta a gradului de expunere sau a altor specificații cheie.

Imaginile pot fi afișate direct pe un ecran tv 4K. Compatibilitatea cu ecranele TRILUMINOUS ofera o paleta larga de culori bogate, naturale, capturate cu Cyber-shot RX10, ce pot fi vizualizate pe televizoarele BRAVIA.

Pretul camerei urmeaza sa fie anuntat in curand.

Modulul Wi-Fi integrat permite conexiunea facila printr-o singura atingere cu smartphone-urile Xperia™ sau Android, compatibile cu NFC, iar partajarea fotografiilor pe dispozitivele mobile sau pe televizoarele HD este mai ușor de realizat. Instalarea opțiunii PlayMemories Mobile Version 3.0 permite folosirea smartphone-ului ca telecomanda pentru camera.

Opțiunile creative ale camerei se pot imbogați cu o gama larga de accesorii compatibile de la Sony. Husa LCJ-RXE protejeaza camera de praf și lovituri. Inregistrarile video vor avea un sunet clar daca se atașeaza microfonul extern ECM-XYST1M. Subiectele pot fi luminate mai bine cu blitul extern HVL-F43M sau cu HVL-LEIR1 Video IR.