Sony prezintă noul controller DualSense de pe PlayStation 5

Data: 8/04/2020 | Autor: .

Sony prezintă noul controller DualSense de pe PlayStation 5

Sony a dezvăluit designul și câteva dintre facilitățile noului controller DualSense care va echipa consola de jocuri PlayStation 5. Designul marchează un nou look, total diferit față de precedentele patru generații, relatează GadgetReport.ro

De la primul controller pentru PlayStation la generația a IV-a, controlerul DualShock a rămas în general același, singura noutate fiind reprezentată de apariția butonului de Share și a touchpad-ului, însă forma și aspectul a rămas același.

Odată cu PlayStation 5, model care va ajunge în magazine în sezonul de shopping de Crăciun, Sony va lansa un nou controller, cu o formă nouă, cu dimensiuni ceva mai mari, similare cu controllerul de pe Xbox.

Sony afirmă că DualSense este mai  ergonomic și are o durată de viață a bateriei mai mare.

Numele noului controller, DualSense, vine, fără îndoială, de la sistemul de feedback haptic  anunțat de Sony în octombrie.  Gadgetul are două motoare haptice în controller care pot vibra în diferite modele pentru a simula senzații diferite.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, încorporată în butoanele  L2/R2, va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate.

Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road, iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

Controlerul DualSense include și difuzoare noi, porturi USB-C cât și un microfon ce este posibil să fie pentru un viitor asistent virtual.

Mai sunt și alte câteva modificări minore.  Butonul Share se numește acum Create, iar zona iluminată de deasupra controlerului a fost mutată în părțile laterale ale touchpad-ului. Iar butonul PS, care creează meniul de pornire, are acum forma logo-ului PlayStation.

Sony PlayStation 5 este, fără îndoială, unul dintre cele mai așteptate gadgeturi din 2020.

La ultima conferinta Sony, Mark Cerny, arhitectul hardware-ului, a intrat prezentat detaliile tehnice ale consolei Playstation 5, fără însă a prezenta carcasa acesteia. A fost o conferință dedicată dezvoltatorilor unde am aflat, priuntre altele, că  noua consolă va include un procesor  pe 8 Nuclee Zen 2 la 3.5GHz (frecventa variabila), un GPU de 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz, RDNA 2 architecture (frecventa variabila) și 16GB de RAM GDDR6.

Sony Playstation 5, gata de lansare. Toate specificațiile, dezvăluite