Sony Vision-S 02. Japonezii anunță un spectaculos SUV electric

Data: 6/01/2022 | Autor: .

Sony a dezvăluit în cadrul CES 2022 de la Las Vegas prototipul unui SUV electric, denumit Sony Vision-S 02. Astfel, japonezii își confirmă intențiile de a pătrunde pe piața vehiculelor cu zero emisii.

Sony a dezvăluit planurile de a înfiinţa o companie de automobile electrice,  denumită Sony Mobility, adăugându-se pe lista producătorilor de electronice care vizează sectorul auto.

 

Sony Vision-S este al doilea prototip electric produs de Sony. La ediția de anul trecut a celui mai mare show tehnologic din lume, japonezii prezentaseră coupe-ul Vision-S. Acesta a și fost deja testat în diverse condiții de drum și de vreme ceea ce ne face să credem că va fi introdus în producția de serie.

Sony Vision-S 02 utilizează aceeaşi platformă de vehicul electric ca şi Vision-S 01, un coupe anunţat anterior, care a început să fie testat pe drumurile publice din Europa începând cu decembrie 2020.

Firma japoneză de tehnologie „explorează o lansare comercială” a vehiculelor electrice, a declarat preşedintele Sony, Kenichiro Yoshida, în cadrul unei conferinţe de presă înainte de Consumer Electronics Show din SUA, potrivit The Guardian.

„Cu tehnologiile noastre de imagistică şi detecţie, cloud, 5G şi divertisment, combinate cu măiestria noastră în materie de conţinut, credem că Sony este bine poziţionată ca o companie de divertisment creativ pentru a redefini mobilitatea”, a spus el.

CE ADUCE NOU SUV-UL SONY VISION-S 02

Din punct de vedere vizual, SUV-ul cu zero emisii de la Sony arată ca un model de serie și seamănă destul de mult cu Tesla Model 3.

Ceva mai voluminos, SUV-ul cu lungime 489 cm și 193 cm lățime are o înălțime de 165 centimetri și greutate impresionantă, de 2479 kilograme Deși Sony nu dezvăluie autonomia oferită, putem presupune că o bună parte din greutatea afișată revine pachetului de acumulatori.

Modelul oferă spațiu pentru patru persoane adulte în scaune individuale.

În funcție de echiparea aleasă, Sony Vision-S 02 poate transporta patru sau șapte pasageri, sacrificând din capacitatea foarte generoasă a portbagajului. Versiunea pentru șapte pasageri schimbă scaunele individuale pentru rândul din spatele șoferului cu o banchetă tradițională și adaugă încă o banchetă cu loc pentru două persoane pe rândul #3. Fiecare pasager dispune de propriul ecran multimedia integrat în spătarul scaunului din față (sau bordul autoturismului), plus acces la o numeroase opțiuni pentru divertisment.

Construit pe aceeași platformă ca Sony S-Vision, noul prototip Sony este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Fiecare dintre unitățile electrice produce 268 CP. Mașina are tracţiune pe toate cele patru roţi.

Sony nu a dezvăluit specificațiile tehnice și nici capacitatea bateriei. În schimb, a anunțat că SUV-ul electric poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde şi să atingă o viteză de top de 240 de km/h.

Reprezentanții Sony subliniază capacităţile software, inteligenţa artificială şi senzorii cu care este dotat vehiculul lor. Acestea îi permit „să evolueze” graţie utilizării tehnologiilor de telecomunicaţii 5G.

Sony Vision-S 02

Prototipul Vision-S 02 dispune de 33 senzori de interior şi de exterior. Aceștia ajută atât la conducerea maşinii, cât şi pentru a le oferi pasagerilor tot confortul.

MIZA PE AUTOVEHICULE ELECTRICE

Un număr tot mai mare de companii de electronice de consum au analizat posibilitatea de a viza piaţa în plină expansiune a maşinilor electrice.

Succesul producătorului american de automobile electrice Tesla a transformat-o într-una dintre companiile cu cea mai mare valoare din lume şi a stimulat o serie de potenţiali imitatori, de la companii auto tradiţionale la startup-uri.

Maşinile electrice prezintă mai puţine bariere de intrare pentru potenţialii noi participanţi, deoarece au mai puţine piese mobile, în timp ce se aşteaptă ca maşinile autonome (care sunt încă în curs de dezvoltare) să deschidă o nouă oportunitate de a vinde divertisment şi servicii pasagerilor.

Sony a fost prima companie care a comercializat bateria litiu-ion, inventată de academicieni de la Universitatea din Oxford, şi care este utilizată în prezent de maşinile electrice. Tehnologia a permis companiei Sony să devină lider în domeniul electronicelor portabile de consum, cum ar fi camerele video, CD playerele şi laptopurile.