Sony Xperia E – un smartphone ieftin si foarte interesant (VIDEO)

Data: 11/12/2012 | Autor: .

Noul smartphone Sony Xperia E va costa 160 de euro, a anuntat Sony Mobile Germany, potrivit GSMArena. Gadgetul, cu un ecran de 3,5 inch si un procesor de 1 Ghz, va fi disponibil atat in varianta mono, cat si dual SIM (Xperia Edual), in primul trimestru al anului 2013.

Xperia E vine echipat un ecran de 3,5 inch cu rezolutia de 320 x 480 pixeli, un procesor de 1 Ghz si o camera de 3,2 MP. Telefonul ruleaza Android 4.1 Jelly Bean.

Interesant, pentru varianta dual, este ca cele doua sim-uri nu comunica independent, comutarea intre retelele de telefonie mobila fiind realizata cu o apasare de buton.

Telefonul prezinta, printre altele, conectivitate Wireless DLNA pentru transfer rapid de continut (fotografii, filme) pe TV, tableta si PC, dar si functia HD Voice, care asigura o calitate exceptionala a sunetului in timpul convorbirilor.

Functia de reducere a sunetelor ambientale filtreaza zgomotele de fundal, pentru ca utilizatorii sa poata vorbi nestingheriti la telefon oriunde s-ar afla.

Xperia E le permite utilizatorilor sa tina sub control costurile si consumul bateriei de 1500 mAh (detasabila). Aplicatia de monitorizare a traficului de date iti arata consumul de date, iar cu modul extins standby telefonul poate intra in standby de pana la 4 ori.

Atunci cand ecranul este in modul sleep de mai multe minute, conexiunea Wi-Fi si traficul de date sunt dezactivate si majoritatea aplicatiilor vor fi inactive, pentru a reduce consumul bateriei. Cu toate acestea, functiile de apelare si mesageria vor functiona normal. Odata ce utilizatorul atinge ecranul, toate celelalte redevin active din nou.

Xperia E vine echipat si cu aplicatia “WALKMAN” care include tehnologia audio xLOUD™, sunet 3D surround si egalizator manual. Cu acces la milioane de melodii de pe serviciul cloud Music Unlimited din reteaua Sony Entertainment, utilizatorii au si optiunea de a vizualiza si trimite continut pe TV, tableta si PC prin conexiune wireless DLNA.

Xperia E va fi disponibil in culorile negru, alb, roz, iar Xperia E dual va veni in varianta negru si auriu.