Steve Jobs, povestea unui vizionar

Data: 6/10/2011 | Autor: .

Fondatorul Apple, Steve Jobs, a trecut in eternitate. La numai 56 de ani, omul care a marcat fundamental industria IT&C a murit din cauza problemelor grave de sanatate. O veste care a socat intreaga lume.

“Apple a pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinta incredibila”. In aceste cuvinte a descris noul manager al Apple Tim Cook, moartea legendarului Steve Jobs.

Jobs s-a nascut la San Francisco la 24 februarie 1955. In 1976 a infiintat compania Apple intr-un garaj, impreuna cu Steve Wozniak. Iar de atunci a revolutionat industria.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VCz_SiPD_X0

A lansat, de-a lungul anilor, o serie de produse ce au rescris standardele, de la calculatorul iMac, la iPod, tableta iPad sau telefonul iPhone, a carui ultima versiune, iPhone 4 S a fost prezentata marti.

Pe fondul vanzarilor spectaculoase, Apple a ajuns cea mai importanta si profitabila companie de tehnologie din lume.

httpv://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA

Insa Steve Jobs a platit pretul necrutator al succesului. Prea putin atent la starea de sanatate, s-a concentrat pe munca si, atunci cand, in 2004, a fost diagnosticat cu cancer de pancreas, in loc sa se trateze, a continuat sa lucreze intr-un ritm infernal.

Abia in 2009, a suferit un transplant de ficat. Cu toate acestea, boala a recidivat. Aflat in concediu medical din ianuarie, Steve Jobs si-a anuntat demisia din postul de director general pe 24 august, cedand conducerea adjunctului sau Tim Cook.

De atunci, vestile despre starea sa de sanatate au fost tot mai ingrijoratoare. Jobs n-a mai putut lupta cu boala, iar in cele din urma a cedat. Vestea mortii sale a fost anuntata aseara de Apple, fara prea multe comentarii.

Steve Jobs a trecut in nefiinta insa povestea vietii sale va ramane vie in memoria colectiva.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gzhzpWv_3Dk&feature=related