Studiul Motorola: 48% dintre români de până în 50 de ani intenționează să achiziționeze un telefon nou 5G

Data: 11/12/2020 | Autor: .

Motorola prezintă rezultatele unui studiu realizat împreună cu compania de cercetare Cult Market Research. Studiul expune modul în care se raportează românii la funcționalitățile 5G ale telefoanelor mobile și arată că 48% dintre respondenți intenționează să-și achiziționeze un telefon nou în următorul an pentru a avea acces la 5G. Intenția de achiziție este mai crescută în rândul persoanelor cu vârste între 30-41 de ani și a celor de gen masculin. În plus, pentru 85% dintre aceștia, viteza mai mare a internetului este principalul criteriu în dorința de a achiziționa un smartphone echipat 5G.

Studiul realizat de Cult Market Research la cererea Motorola relevă o serie de așteptări de la tehnologia 5G:

  • 33% dintre respondenți ar trece pe rețeaua 5G imediat ce ar fi disponibilă, în timp ce 24% ar trece doar dacă nu ar avea altă alternativă
  • 43% dintre ei ar face această schimbare dacă ar avea mai multe informații sau dacă mai mulți cunoscuți ar utiliza conectivitatea 5G
  • Respondenții consideră că adoptarea tehnologiei 5G va conduce, în principal, la navigarea mai rapidă pe internet (65%), la o calitate mai bună a apelurilor video (55%) și la facilitarea telemuncii (34%)
  • Caracteristicile cele mai importante pentru achiziționarea viitorului smartphone, comparativ cu smartphone-ul actual sunt: acoperirea mai bună a internetului (77% dintre respondenți) și viteza mai mare a internetului (74%). Deși cele două criterii sunt considerate beneficii importante ale tehnologiei 5G, criteriul specific reprezentat de capabilitatea 5G este considerat important de 54% dintre respondenți.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eșantion de 500 de persoane, reprezentativ la nivelul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani din România, care deține un smartphone conectat la internet. Marja de eroare maximă tolerată a eșantionului este de ±4,38%, la un nivel de încredere de 95%.

Motorola a lansat în luna noiembrie moto g 5G, cel mai accesibil telefon mobil echipat 5G de pe piața din România, printr-o ofertă exclusivă Digi. Odată cu lansarea moto g 5G, Motorola și-a reconfirmat misiunea de a face tehnologia 5G accesibilă pentru toate tipurile de consumatori și a consolidat gama de dispozitive pregătite pentru experiența 5G, din care făceau parte telefoanele moto g 5G plus, seria de telefoane edge și razr 5G.

Puterea incredibilă a noii generații 5G permite descărcarea filmelor în doar câteva secunde, streaming de gaming online fără lag și oferă impresia unei conversații reale în timpul video call-urilor. În comparație cu 4G, 5G oferă o lățime de bandă mai mare, o latență mai mică și un timp de întârziere redus, astfel nimic nu este pierdut.

Motorola are o colaborare de lungă durată cu Qualcomm, lansând în premieră în SUA, în 2019, primul dispozitiv compatibil cu tehnologia 5G de pe piața. De atunci, Motorola s-a axat pe facilitarea accesului la tehnologia 5G, investind în dezvoltarea terminalelor mobile de mare viteză.