O tehnologie SF devine realitate! Cum arata lentilele de contact inteligente (VIDEO)

Data: 17/04/2014 | Autor: .

lentilele de contact inteligente - gadgetreport

lentilele de contact inteligente 32Viitorul nu va apartine smartphone-urilor, tabletelor, bratarilor si ceasurilor inteligente si nici macar deja faimosilor ochelari Google Glass. Cea mai noua si spectaculoasa tehnologie la care expertii lucreaza in prezent va aduce informatia virtuala direct pe retina, prin intermediul lentilelor de contact inteligente.

Patent Bolt a prezentat in premiera documentele unui brevet de inventie ce ii apartine gigantului Google.  Din datele disponibile pare ca tehnologia va urma, in linii mari, cea dezvoltata pentru Google Glass.

lentilele de contact inteligente Principala diferenta, una semnificativa, o va reprezenta solutia tehnica.

In timp ce Google Glass proiecteaza infomatia pe sticla ochelarilor, noua tehologie va aduce informatia direct pe lentila de contact, pe o camera in miniatura.

Iar utilizatorii vor putea controla lentilele de contact inteligente prin miscarea ochilor.

Mai mult chiar, lentilele de contact inteligente ar putea fi sa ii ajute pe nevazatori sa se descurce in realitate.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca si cercetatorii de la Centre of Microsystems Technology (Ghent University) lucreaza la o astfel de tehnologie. Ei au dezvoltat prototipul unor lentile care permit transmiterea de continut multimedia.

Ganditi-va la posibilitatea ca, in viitor, sa vizionati imagini si informatii de pe internet (text,foto, video) prin intermediul lentilelor de contact sau sa primiti detalii despre traseul dorit prin intermediul unui GPS conectat la aceste dispozitive.

Tehnologia este inca in faza incipienta. Pe ecranul cu cristale lichide, cercetatorii abia au reusit sa genereze cateva simboluri. In clipul de mai jos vedeti cum arata semnul dolarului pe acest tip de lentila.

Chiar daca imaginile nu vi se vor parea spectaculoase, ganditi-va la potentialul urias dezvoltat de aceasta tehnologie.