Tesla lucrează la un nou Model 3. Ce aduce nou maşina cu nume de cod Highland

Data: 29/11/2022 | Autor: .

Tesla intenționează să reproiecteze Model 3 în încercarea de a reduce costurile de producție prin reducerea numărului de componente și a complexității generale, potrivit unui raport publicat de Cnet.

Noul automobil electric Tesla Model 3, cu numele de cod Highland, se va concentra pe lucrurile care le pasă cel mai mult cumpărătorilor, printre care se numără ecranul și performanța, potrivit unor oficiali Tesla care au vorbit sub anonimat pentru Reuters.

Aceștia au mai spus că Highland va intra în producție în al treilea trimestru al anului 2023 la fabricile Tesla din Fremont, California, și Shanghai, China.

Tesla nu a putut fi contactată pentru comentarii, întrucât proprietarul Elon Musk a desființat departamentul de relații cu presa al companiei în 2020.

Tesla Model 3 este cea mai ieftină mașină a companiei, pornind de la 46.990 de dolari. De asemenea, se află pe locul 2 în topul celor mai bine vândute vehicule electrice din SUA, fiind devansat de modelul mai mare al Tesla, Model Y.

Dar, cu o concurență sporită din partea Ford, Kia și aproape orice alt producător auto, spațiul EV oferă consumatorilor mai multe opțiuni.

Nu numai că acțiunile Tesla se confruntă cu presiunea concurenței, dar cumpărarea de către Musk a Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, la începutul acestei luni, precum și modul în care a gestionat platforma de social media de când a preluat-o, îi neliniștește pe investitori. Acțiunile Tesla au scăzut cu 50% după ce a cumpărat Twitter.

Tesla Model 3 reproiectat va împrumuta, se pare, din modelul Model S, modernizat anul trecut. Aceasta va include volanul de tip yoke în stil de avion și mai puține butoane.