Tesla Model 3. Maşina care anunţă o revoluţie în industria auto

Data: 1/04/2016 | Autor: .

tesla model 3 gadgetreport.ro

Americanii de la Tesla au prezentat oficial noul model electric Tesla Model 3, în cadrul unui eveniment ce a avut loc noaptea trecută la Tesla Design Studio, în Hawthorne, California. Tesla Model 3 anunţă o adevărată revoluţie în industria auto, fiind prima maşină electrică cu o autonomie optimă şi un preţ relativ decent, relatează GadgetReport.ro

Tesla Model 3 a fost prezentată de CEO-ul Tesla, Elon Musk, drept “maşina care democratizează sectorul electric, un automobil care oferă cinci stele la orice categorie”. Experţii spun că maşina electrică va concura cu BMW Seria 3, Audi A4 sau Mercedes C-Class.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri. Sedanul are un pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde.

Maşina este deja un hit la nivel internaţional, designul spectaculos şi autonomia excelentă asigurându-i precomenzi la un nivel record. Peste 115.000 de clienţi au plătit avansul pentru a cumpăra maşina de 35.000 de dolari. Modelul va ajunge pe piaţă în 2017.

„Nu veți putea cumpăra o mașină mai bună pentru 35.000 de dolari”, a declarat Elon Musk. Cu toate acestea, Model 3 va avea o concurenţă serioasă pe piaţa automobilelor electrice.

Gigantul General Motors Co. va lansa pe piață la finele acestui an noul automobil electric Chevrolet Bolt, care va avea o autonomie de aproximativ 320 de kilometri și un preț de aproximativ 35.000 de dolari. Şi Nissan Motor Co. pregătește o nouă versiune a automobilului electric Leaf, care va avea o autonomie sporită la un preț de cost similar.

Dacă modelul va ajunge în România, cel mai probabil în 2018, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul subvenţia de 4.500 de euro pe care Ministerul Mediului o oferă la achiziţia unui autoturism electric, alături de tichetele Rabla şi ecobonusuri.

Aţi cumpăra o astfel de maşină?