Tesla Model 3, probleme de producţie? Anunţul făcut de Elon Musk

Data: 6/05/2016 | Autor: .

Tesla Model 3, probleme de producţie? Anunţul făcut de Elon Musk

Cine vrea să primească un automobil Tesla Model 3 în 2018, ar trebui să se grăbească să facă o rezervare. Este mesajul transmis, pe Twitter, de fondatorul companiei Tesla, Elon Musk.

Anunţul vine să confirme faptul că Tesla va avea o reală problemă în a onora numărul record de comenzi pentru Tesla Model 3. „Tesla îşi creşte producţia pe cât de repede este posibil”, a mai spus Elon Musk.

În numai o săptămână, compania a primit peste 400.000 de precomenzi. Clienţii au plătit câte 1000 de dolari pentru a fi siguri că vor putea primi maşina mai repede. Valoarea comenzilor de Tesla Model 3 se apropie, în prezent, de 17 miliarde de dolari, a anunţat Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, la o conferință în Norvegia.

Tesla Model 3 va costa 35.000 de dolari în versiunea de bază. Modelul cu dotări medii, care includ funcții opționale, va fi vândut cu 42.000 de dolari.

Va fi interesant de văzut cum va reuşi Tesla să facă faţă numărului mare de comenzi, în condiţiile în care, pentru Model X, compania a avut probleme de livrare. Până la finele anului trecut, compania a produs circa 500 unități Model X, din care a livrat 208, deși mașina are mii de precomenzi.

Tesla a livrat, în 2015, circa 50.000 de autovehicule, față de 55.000 cât anticipase inițial.

GadgetReport.ro relata, recent, că dacă modelul Tesla Model 3 va ajunge în România, cel mai probabil în 2018, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul subvenţia de 4.500 de euro pe care Ministerul Mediului o oferă la achiziţia unui autoturism electric, alături de tichetele Rabla şi ecobonusuri.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are un pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde.

Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri și va costa 35.000 de dolari. Dincolo de varianta clasică, cu tracţiune pe spate, Tesla promite şi un automobil cu tracțiune integrală care va costa, bineînţeles, ceva mai mult.

Ultimele informaţii arată că ecranul de 15 inchi care inlocuieşte tabloul de bord al maşinii este produs de LG.