The Balvenie Sixty. Cum arată un whisky de 145.000 de dolari

Data: 13/11/2022 | Autor: .

The Balvenie Sixty

După cum sugerează și numele, The Balvenie Sixty se pregătește de 60 de ani, odihnindu-se în Scoția de când The Beatles și-au lansat primul single. Limitat la 71 de sticle în întreaga lume, este cel mai vechi și mai rar Balvenie din toate timpurile.

The Balvenie Sixty spune o poveste despre măiestrie în lumea whisky-ului. Pentru marea majoritate a fanilor whisky-ului, să deguste acest sortiment va fi o misiune imposibilă, la prețul de 145.000 de dolari pe sticlă.

„Nu este o sticlă normală de whisky”, spune Greg Levine, vicepreședinte de marketing pentru SUA, Single Malts la William Grant & Sons. „The Sixty este aproape asemănător cu arta fină, sau cu mașinile rare, sau cu orice altceva care este super colecționabil și căutat. Este mai mult decât lichidul, sunt oamenii din spatele lui, este povestea din spatele lui, este tot ceea ce a apărut înaintea lui.”

Producerea lui The Balvenie Sixty a necesitat o atenție continuă, ceea ce compania a făcut în ultimii 60 de ani, monitorizând parcela de butoaie care a fost umplută în 1962.

The Balvenie Sixty

„Am urmărit evoluția pe parcursul a 30, 40 de ani, dar mai recent, când [parcela] avea 50 de ani și apoi când a ajuns la 55, pentru că toate au același caracter și stil în aceste patru sau cinci butoaie pe care le-am umplut în aceeași zi”, spune Levine.

O mare parte din cele 72 de sticle de la The Sixty își vor petrece probabil viața nedeschise pe rafturile colecționarilor.

„Dacă cineva vrea să le păstreze pentru a le împărtăși generațiilor viitoare sau pentru a le păstra ca pe un bun de preț, Dumnezeu să le binecuvânteze”, spune Levine. „Iar pentru cineva care vrea să o deschidă și să se bucure de ea astăzi, cred că va găsi plăcere și în asta.”

Din fericire, gama de bază a The Balvenie oferă, de asemenea, o serie de alte băuturi excelente.

Pentru cei care nu pot pune mâna pe această versiune super limitată, vă recomandăm să verificați DoubleWood de 12 ani (74,99 $) și Caribbean Cask de 14 ani (89,99 $).