Topul celor mai tari masini concept de la LA Auto Show (VIDEO)

Data: 28/11/2013 | Autor: .

mercedesconcept-gadgetreport

Motoare electrice si hibride, sisteme de asistenta auto, masini care se conduc singure, comenzi vocale, sisteme de iluminat inteligente, cu LED-uri si noi linii de design.  La Salonul Auto de la Los Angeles, producatorii auto au prezentat zeci de concepte ce vin sa prefateze modul in care vor arata masinile in viitor.

 Gizmag a realizat un top cu cele mai interesante masini concept. Le puteti vedea in materialul de mai jos.

Toyota D.A.R.V

Toyota's Driver Awareness Research Vehicle

Dezvoltat impreuna cu Microsoft Research, Toyota DAR-V este un sistem de asistenta demn de Star Trek. Soferul va putea sa controleze masina doar din comenzi vocale, gratie unui software care combina Kinect cu activare vocala si un display inteligent. Astfel ca soferul va avea acces la tot felul de informatii, de la trafic, vreme, stiri si, bineinteles, informatii privind navigatia, consumul si starea vehicolului.

Ford Edge Concept

The Ford Edge Concept debuts at the LA Auto Show

Ford Edge Concept vine cu un sistem de senzori cu ultrasunete, care va permite masinii sa parcheze singura. Edge Concept va putea, de asemenea, sa  ruleze fara asistenta soferului, gratie unui sistem de camere video si unui program software care analizeaza conditiile de drum si ia cele mai bune decizii.

Volkswagen CrossBlue Coupe

Volkswagen shows the CrossBlue Coupe concept in LA

Volkswagen propune un sistem hibrid,cu un motor turbo V6 si unul electric, care impreuna ofera o autonomie de 917 km. Masina accelereaza la suta de kilometri in  5,8 secunde si are viteza maxima de 237 km pe ora.

Mercedes AMG Vision Gran Turismo

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo este, probabil, cel mai spectaculos concept prezentat la LA.  Supercarul adoptă un design brutal, cu forme voluptoase şi bine conturate, care amintesc de legendarul model 300 SL Gullwing. De altfel, mecanismul de deschidere a portierelor este împrumutat de pe acelaşi model. Trebuie menţionat faptul că germanii au creat şi un prototip de dimensiuni reale şi l-au dotat cu un motor V8 preparat de AMG, ce dezvoltă 577 de cai putere şi 799 Nm de cuplu motor.

Conceptul Vision Gran Turismo a fost desenat si proiectat special pentru jocul Gran Turismo, editia a sasea.

VIA Motors XTRUX

VIA Motors Xtrux concept at the 2013 LA Auto Show

VIA Motors, o nouă companie auto americană a cărei susţinător este Bob Lutz, a prezentat la Salonul Auto LA o camionetă cu un sistem de propulsie hibridă care dezvoltă nu mai puţin de 800 de cai-putere.  Este vorba despre o camionetă bazată pe un Chevrolet Silverado care se numeşte VIA X-Truck şi care are un sistem de propulsie hibridă ce combină un motor V8 pe benzină de 5,3 litri cu două motoare electrice şi un set de baterii litiu-ion cu o capacitate de 24 kWh.

Fiecare dintre cele două motoare electrice montate pe X-Truck dezvoltă 402 CP, ceea ce înseamnă că puterea maximă combinată este de 804 CP.

Subaru Legacy Concept

Subaru debuts the Legacy Concept at the 2013 LA Auto Show

Proiectat iniţial ca să concureze pe piaţa americană cu modele precum Honda Accord sau Toyota Camry,Subaru Legacy a fost produs deja vreme de cinci generaţii.  Beneficiind de un tratament facial agresiv şi o „mutră” încruntată, Subaru Legacy Concept 2015 prezintă „reziduri” stilistice şi de la Viziv Concept, în special atunci când admirăm grila frontală hexagonală. Asemenea studiului Subaru Viziv, şi Subaru Legacy Concept 2015 este garnisit cu sisteme şi gadgeturi complexe printre care amintim în special sistemul de asistare a conducerii denumit Subaru EyeSight.

SRT Viper GTS

SRT Viper GTS Anodized Carbon Special Edition

Chrysler a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles nu doar editiile aniversare ale modelelor Dodge Charger si Challenger ci si pachetul editie limitata Anodized Carbon Special Edition pentru modelul SRT Viper GTS. Editia limitata Anodized Carbon prezinta de asemenea o serie de modificari estetice printre care jante speciale Black Vapor Chrome, logo-ul GTS pictat in negru, un capac pentru rezervor special, un set de etriere vopsite in portocaliu, dar si splitter-ul frontal din fibra de carbon.Conform oficialilor SRT, noul Viper GTS Anodized Carbon va fi limitat la doar 50 de unitati.

Volkswagen Design Vision GTI

Volkswagen Design Vision GTI

Volkswagen a construit o editie limitata pentru noul Golf, denumita Design Vision GTI. Masina este extrema din toate punctele de vedere. Are motor de 3.0 litri, 500 de cai si atinge suta in 3.9 secunde? Pretul? Peste Ferrari, Lamborghini sau Bugatti Veyron: 4 milioane de euro!  Cu o viteza de top de 300 km/h, Design Vision GTI e cel mai puternic Golf produs vreodata de Volkswagen.