Totul despre Samsung Galaxy S7. Unde vezi lansarea de diseară

Data: 21/02/2016 | Autor: .

samsung-galaxy-s7-gadgetreport.ro_-540x304

 

LATER EDIT:

Telefonul s-a lansat între timp. Citiţi un review şi vedeţi primele clipuri video cu telefonul pe ştirea GadgetReport.ro

Samsung rescrie standardele cu Galaxy S7 și S7 edge

Sud-coreenii lansează diseară, la ora 20:00, noua generaţie de smartphone-uri Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge. Dacă vrei să vezi în direct ceremonia, Samsung a pregătit o aplicaţie dedicată unde poţi urmări transmisia în 360 de grade, adică vei putea vedea scena şi publicul din patru unghiuri diferite.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul Samsung. Pentru a-l vedea în 360 de grade, trebuie să mergi în PlayStore, dacă ai Android, sau în App Store, dacă ai iPhone, şi să instalezi aplicaţia gratuită Unpacked 360 View.

La ora 20:00, intră în aplicaţie, alege unghiul din care vrei să vezi transmisia şi vei putea fi martor, astfel, la unul dintre cele mai importante evenimente din lumea tehnologiei, din 2016.

GadgetReport.ro relata, recent, despre noile telefoane Galaxy S7 şi S7 Edge că acestea vor aduce foarte multe inovaţii, însă va fi greu să le deosebim faţă de generaţia S6/S6 Edge.

Deşi iniţial s-a speculat că Samsung va renunţa la carcasa fragilă din sticlă, mult criticată de fani, Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge vor urma aceeaşi linie lansată de S6.

Mai mult, noua generaţie arată aproape identic cu cea anterioară, singurele modificări substanţiale de look fiind profilul ceva mai subţire şi reducerea dimensiunii camerei de pe spatele telefonului, care nu mai este aşa pronunţată ca la S6.

Vedeţi un clip video cu cele două telefoane, prezentat de Samsung Indonezia, mai jos.

Schimbări majore vor fi, însă, sub carcasă. Samsung Galaxy S7 ar urma să prezinte noile procesoare Exynos 8890 şi Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB de RAM şi o placă video ARM Mali-T880 MP12.

Procesorul Exynos 8890, cu care vor fi dotate şi telefoanele care vor ajunge în România, are patru nuclee pe 64 de biți ARMv8 şi alte patru Cortex A-53 care, împreună, oferă o performanţă mai bună cu 30% faţă de versiunea precedentă, Exynos 7420, prezentă pe Galaxy S6 şi Note 5. Şi consumul de energie este mai mic, cu aproximativ 10%.

Noua soluţie tehnică, dezvoltată pe 14 nm, va permite viteze de descărcare de până la 600Mbps și de upload de aproximativ 150Mbps, graţie modemului cat.12/13, iar placa video ARM Mali-T880 MP12 va asigura o experienţă multimedia superioară.

Bateria va fi una ceva mai mare, de 3000 mAh în cazul Galaxy S7 şi de 3600 mAh pentru S7 Edge.

Camera de selfie va fi aceeaşi de 5 MP de pe S6, în timp ce pe spate, noua generaţie va aduce o cameră de 12 MP, Britecell. Aceasta include senzori mai mici de un micron care au permis sud-coreenilor să reducă dimensiunea camerei cu până la 17%, fapt confirmat de imaginile spion.

Camera Britecell promită să atragă mai multă lumină naturală şi să reducă, astfel, culorile considerate artificiale.

Galaxy S7 va fi, totodată, primul telefon Samsung care va include o tehnologie de tip 3D Touch care, în functie de cum apeşi pe ecran, va transmite comenzi diferite.

Dincolo de aceste facilităţi, noul Samsung Galaxy S7 ar urma să revină la standardul IP68, fiind rezistent la apă şi praf, şi să includă o nouă soluţie de optimizare a bateriei. În plus, va rula sistemul de operare Android 6.0.

Vor fi de ajuns aceste dotări (prezentate pe surse şi neconfirmate oficial de Samsung) pentru ca noua generaţie să înregistreze vânzările mai mari decât Galaxy S6?

În condiţiile în care designul este identic, de ce să cumperi Galaxy S7 şi să nu alegi un S6, asta mai cu seamă că diferenţa de preţ va fi semnificativă, iar experienţa de utilizare, pentru un client obişnuit, nu va fi una diferită? Adăugaţi şi faptul că Samsung va avea parte, în acest an, de o concurenţă mult mai puternică.

În aceeaşi zi cu S7 va debuta la World Mobile Congress de la Barcelona noul smartphone LG G5, telefon care, pe lângă dotările similare, va aduce câteva soluţii tehnice inedite şi interesante, precum bateria retractabilă şi ecranul allways ON, despre care aflaţi mai multe detalii AICI.

Sony, Lenovo şi HTC pregătesc, la rândul lor, noi smartphone-uri, cu Snapdragon 820 şi 4 GB de RAM, iar noua generaţie iPhone 7 se anunţă a fi una cu mult peste performanţele iPhone 6, oferind şi o serie de dotări în premieră, precum căştile fără fir AirPods.

Dincolo de “AirPods”, telefonul ar urma să prezinte un procesor de patru ori mai rapid decât cel de pe iPhone 6s, o cameră cu deschidere f/2.0, senzori îmbunătăţiţi pentru 3D Touch şi Force Touch, alături de o baterie mai bună, cu încărcare rapidă.

Detalii despre noul telefon Apple – AICI.

În aceste condiţii, lansarea Galaxy S7 reprezintă pentru Samsung un moment semnificativ. Va reuşi noul telefon să relanseze vânzările sau, la fel ca HTC, gigantul sud-coreean va pierde teren, mai cu seamă că din China vin tot mai mulţi producători cu telefoane ieftine şi puternice?