Toyota Concept-i. Maşina care se conduce singură şi cu care stai de vorbă

Data: 30/01/2018 | Autor: .

Toyota Concept-i. Maşina care se conduce singură şi cu care stai de vorbă

Toyota a lansat un concept care a făcut senzaţie în industria auto. Toyota Concept-i este prima maşină care folosește inteligența artificială pentru a construi o relație cu șoferul, relatează GadgetReport.ro

Experţii de la Calty Design, centru de creatie deschis de Toyota in California in urma cu mai bine de 40 de ani, au desenat o maşină cu un aspect futurist, în care panoul frontal care inlocuieste grila si spoilerul sunt integrate complet in structura automobilului. De asemenea, rotile spate au fost ascunse în structură, idee adoptată şi de Mercedes în conceptul 2020.

Dincolo de forma cu iz SF a maşinii, Toyota Concept-i se remarcă cu platforma de inteligență artificială Yui.

Acesta va putea, de exemplu, sa intampine pasagerii printr-o forma de salut atunci cand acestia se apropie de masina. Totodată, Yui va putea iniția conversații cu șoferul, iar în momentul în care acesta dă semne de oboseală, îl va sfătui să ia o pauză.

Software-ul îi va oferi șoferului sfaturi, informații utile legate de situațiile din trafic, dar și asistență în momentele periculoase care apar în timpul deplasării.

Japonezii afirma că Toyota Concept-i va anticipa nevoile șoferilor și le va îmbunătății confortul la bord.

Bineînţeles, pilotul automat se va ocupa şi de condusul maşinii, fiind capabil să anticipeze inclusiv posibilele incidente.