Nu este Jaguar şi nici Lexus! Este Kia Stinger GT, cel mai spectaculos model sud-coreean

Data: 10/01/2017 | Autor: .

Nu este Jaguar şi nici Lexus! Este Kia Stinger GT, cel mai spectaculos model sud-coreean

Kia a lansat în cadrul Salonului Auto de la Detroit unul dintre cele mai spectaculoase modele din istoria companiei sud-coreene. Kia Stinger GT este un coupe spectaculos cu patru portiere, tracțiune spate și motor V6, relatează GadgetReport.ro

Modelul, care concurează direct cu Audi A4, BMW Seria 4 Gran Coupe și Lexus IS, are dimensiuni tipice segmentului mediu: 4.83 m lungime, 1,87 m lățime și 1,4 m înălțime, cu un ampatament de 2,9 m.

Construită pe noua platformă a mărcii de lux Genesis, Kia Stinger GT are o caroserie agresivă, dinamică, sportivă, dar bine proporționată. Chiar dacă aduce a coupe, Kia Stinger GT are patru uși şi un hayon cu deschidere amplă.

Kia Stinger GT vine cu două variante de motorizare – un propulsor turbo de 2 litri și 255 CP/353 Nm cu patru cilindri (Stinger) și un V6 turbo de 3,3 litri și 370 CP/510 Nm (Stinger GT).

Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în 6 secunde pentru modelul de bază şi în 5,1 secunde, pentru modelul cu V6 turbo. Acceleraţia excelentă şi viteza maximă de 269 de km/oră fac din acest model cel mai rapid din istoria Kia.

Motorizarea este completată de o tracțiune integrală și cu o transmisie automată cu opt rapoarte, frâne Brembo oferite în standard, cu patru pistonașe pe față și două pe spate, o suspensie reglabilă electronic, cu cinci moduri de rulare, sistem de detectare a pietonilor, funcție de frânare automată și pilot automat inteligent cu senzor radar.

La interior, Kia Stinger GT propune o placă de bord cu un look dinamic, sportiv, realizată cu materiale de ultimă generaţie. Cele trei guri de ventilație centrale rotunde și consola centrală minimalistă sunt completate de display-ul tactil de 7 inchi.

Dotările sunt completate de scaunele Nappa şi de subwoofer montat sub scaunul față (parte din cele 15 incinte acustice ale noului sistem audio Harman-Kardon de 720W).

Preţurile noului model nu au fost anunţate.