Un clujean și-a cumpărat o mașină electrică cu 800 de euro

Data: 15/08/2021 | Autor: .

Un clujean și-a cumpărat o mașină electrică cu 800 de euro

Vloggerul auto Andrei Vereștiuc a prezentat, în ultimul său material video, lansat pe Youtube, o mașină electrică fabricată în 1995. Este vorba de un Peugeot 106, de 15 cai, fabricată în 1995, cumpărată din Franța cu 800 de euro!

Peugeot a scos în 1995 o mașină electrică sperând să vândă câteva zeci de mii de bucăți. Mașina nu a prins, însă, la public, fiind vândute doar 6.400 de bucăți, majoritatea administrației franceze.

Vlogger-ul a găsit-o în Franța și a adus-o în România, costurile de aducere în țară, înmatriculare și dotare fiind de 3000 euro.

„Lumea zice că mașinile electrice sunt scumpe…ei bine, un urmăritor al canalului mi-a demonstrat exact opusul, deoarece el conduce un Peugeot 106 complet electric pe care l-a luat la bani puțini.
Dacă stai bine să te gândești mașina e chiar practică de oraș, păcat doar că cei de la Peugeot nu i-au pus climă, cam ăsta e singurul ei mare minus. În rest, se comportă exact ca o mașină mică de 2000-3000 de euro”, scrie Andrei Vereștiuc pe vlogul său.

„Pe vremea respectivă era echivalentul unui Volkswagen Polo, ca și dimensiuni, iar lumea a cumpărat-o doar pe benzină sau motorină, chiar dacă aveau și opțiunea de full electric.

Magment, betonul care ar putea încărca mașina electrică în timp ce conduceți

E interesant…la vremea ei era o mașină care nu prezenta avantaje, benzina/motorina era ieftină, nimeni nu își făcea griji de poluare iar ca și minus, trebuia să o încarci la fiecare 100 de km, acasă, fiindcă stații de încarcare nu existau.

Acum? Mașina e exact ce căutam, o electrică ieftină cu care să ne facem treaba. Clar, mașina nu e chiar Tesla Model S, dar la banii ăștia poți zice relaxat că “își face treaba” ”, a scris Vereștiuc pe Youtube.

Cât costă Dacia Spring, prima mașină electrică ,,românească’’, produsă în China?