Magment, betonul care ar putea încărca mașina electrică în timp ce conduceți

Data: 26/07/2021 | Autor: .

Departamentul de Transport din Indiana (INDOT) a anunțat că testează un nou tip de ciment cu particule magnetizate încorporate care, într-o bună zi, ar putea asigura o încărcare eficientă și rapidă a automobilelor electrice. Cimentul magnetizat promite o încărcare wireless la un preț rezonabil, cu eficiență ridicată, relatează Autoblog . 

Cu finanțare de la National Science Foundation (NSF), INDOT a colaborat cu Universitatea Purdue și compania germană Magment pentru dezvoltarea acestui proiect.

Cercetarea este derulată în trei faze. Este testat mai întâi dacă cimentul magnetizat va funcționa în laborator, apoi îl vor încerca pe o porțiune de un kilometru de drum.

Potrivit experților, magment oferă o eficiență de încărcare wireless de până la 95%. În plus, betonul poate fi obținut la prețul unui beton obișnuit. În plus, este „robust și rezistent la vandalism. ”

Descoperire soc. Piramida din Bosnia, realizata din beton!

Faza finală pare ambițioasă, INDOT declarând că „va testa capacitatea inovatoare a betonului de a încărca funcționarea camioanelor grele la putere mare (200 kilowați și peste)”. Dacă ultima pistă de testare va reprezenta un succes, INDOT va folosi tehnologia pentru a electrifica un drum public din Indiana.

Alimentarea camioanelor grele direct de pe șosea, la un preț accesibil, ar fi un pas cu adevărat revoluționar în transportul autom dar mai sunt multe lucruri de făcut pentru a dovedi că funcționează.

O mulțime de alte soluții similare sunt în faza de cercetare. Marea Britanie a alocat 780 de milioane de dolari pentru cercetare în această zonă, în timp ce Suedia testează o soluție care ar include o „cale ferată” electrificată încorporată în drumuri.

A fost elucidat misterul betonului folosit de romani, acum 2000 de ani