Unreal Engine 4. Cum vor arata jocurile viitorului (VIDEO)

Data: 11/06/2012 | Autor: .

Dezvoltatorii de la Epic Games au prezentat, pe internet, o demonstratie cu performantele noului motor grafic Unreal Engine 4 cu ajutorul caruia vor construi jocurile din anii care urmeaza.

Alan Willard, senior technical analist la Epic, face o demonstratie cu noile limite tehnologice atinse de platforma soft. Puteti vedea, in clipurile de mai jos, cum chipurile personajelor prind viata, cum arata umbrele si efectele de lumina cu ajutorul noului motor grafic.

Expertii spun ca noile motoare grafice anuntate de producatorii de jocuri promit o experienta apropiata de realitate, iar imaginile 3D-ul si noile console de jocuri vor face ca gamerii sa simta ca se afla cu adevarat in mijlocul actiunii.

Gadgetreport.ro v-a prezentat, anterior, platforma CryENGINE 3 SDK 3.4.0 DX11, un alt software cu ajutorul caruia dezvoltatorii vor putea crea jocurile viitorului. Urmariti clipul video de mai jos pentru a descoperi capacitatile acesteia.

Un alt software special dezvoltat de inventatori este Incredibile X,  un codec care genereaza o textura care arata aproape la fel ca pielea umana. Astfel ca, pe baza acesteia, in curand, personajele din jocuri, filme si aplicatii vor deveni aproape reale.

Though Jimenez a reusit performanta incredibila cu ajutorul unor logaritmi modificati pe baza DirectX 10. Expertul a derulat aplicatia cu ajutorul unei placi GeForce GTX 580 la 112.5 frameuri pe secunda.