Upgrade-ul gratuit la Windows 10 expiră pe 29 iulie

Data: 6/05/2016 | Autor: .

windows-10-gadgetreport.ro_-541x304

Microsoft anunță că oferta upgrade-ului gratuit la Windows 10 mai este valabilă doar până pe 29 iulie, dată după care va costa 119 dolari. Windows 10 rulează, în prezent, pe 300 milioane de dispozitive, fiind versiunea de Windows cu cea mai mare rată de adopție.

Microsoft îşi propune ca, de acum înainte, Windows să fie actualizat anual, după modelul Android sau iOS. Windows va fi, astfel, locomotiva care va trage după ea vânzarea de hardware, servicii și reclamă.  Microsoft şi-a propus ca Windows 10 să fie instalat pe 2 miliarde de dispozitive în următorii 2 ani.

Între timp, Microsoft continuă să updateze Windows 10, ultimele modificări semnificative fiind reprezentate de lansarea aplicațiilor native de Facebook, Instagram şi Messenger.

Microsoft a anunţat, recent, că va lansa în următoarele luni un update major pentru sistemul de operare Windows 10, care va include o serie întreagă de inovaţii, de la accesul prin scanare biometrică la noi facilităţi pentru Windows Ink, suita de aplicaţii pentru stiloul digital.

Microsoft va extinde suportul pentru Windows Hello, tehnologia de securitate biometrică din Windows 10. Astfel, logarea prin scanarea amprentelor sau alte metode de securitate biometrică vor putea fi integrate și în aplicațiile de Windows 10, primul pe listă fiind chiar browser-ul Edge.

Microsoft îşi propune să extindă şi utilitatea Windows Ink, suita de aplicaţii pentru stiloul digital, în cadrul acesteia urmând să fie integrate suita Office, browser-ul Edge şi aplicaţia Maps.

Microsoft nu a anunţat data la care va lansa Windows 10 Anniversary Update, însă cum Windows 10 a fost lansat pe 29 iulie 2015, nu este exclus ca update-ul să fie lansat în preajma acestei date.