VESTEA PROASTA pentru toti utilizatorii telefonului Samsung Galaxy S III

Data: 8/05/2014 | Autor: .

samsung-galaxy-s3-541x304Samsung a lansat un comunicat oficial care vine să spulbere iluziile utilizatorilor smartphone-ului Galaxy S3, unul dintre cele mai bine vândute telefoane din istoria producătorului sud-coreean.

În speranţa, probabil, că îi vor determina pe proprietarii acestora să îşi cumpere noul smartphone Galaxy S5, sud-coreenii au anunţat că nu vor actualiza software-ul de pe GS3 şi GS3 Mini la noul sistem de operare Android 4.4 KitKat.

Au venit şi cu o scuză de ordin tehnic. Versiunea internaţională a smartphone-ului Samsung Galaxy S III are numai 1 GB de RAM şi astfel nu este capabilă să ruleze la modul optim sistemul de operare KitKat.

Singurul Samsung Galaxy S3 care a primit update-ul este versiunea comercializată de reţeaua Sprint, din SUA, care are 2 GB de RAM.

Suprinzător este însă faptul că în specificaţiile tehnice ale KitKat este trecut doar 512 MB de RAM şi există pe piaţă destule telefoane care rulează sistemul, deşi nu au mai mult de 1 GB de RAM.

Diferenţa stă în faptul că sistemul de operare folosit pe smartphone-urile Samsung vine la pachet cu suita de programe TouchWiz, în timp ce Android-ul folosit de alte telefoane este o versiune ceva mai light, fără aplicaţiile dedicate ale Samsung.

Vestea vine să confirme informaţiile prezentate anterior de GadgetReport.ro conform cărora Samsung n-ar avea niciun interes în a continua update-urile pentru Galaxy S3, în condiţiile în care vrea să îşi vândă noile telefoane.

În plus, Galaxy SIII a beneficiat deja de trei update-uri de software, de la 4.0, la 4.2 şi 4.3 şi regula nescrisă a producătorilor este de a oferi maxim trei update-uri de software, pentru că toate acestea necesită resurse umane şi mai ales financiare care nu se justifică.

Aveti mai jos şi poziţia oficială a Samsung privind Galaxy S3, aşa cum este prezentată de site-ul sammobile.com

In order to facilitate an effective upgrade on the Google platform, various hardware performances such as the memory (RAM, ROM, etc.), multi-tasking capabilities, and display must meet certain technical expectations. The Galaxy S3 and S3 mini 3G versions come equipped with 1GB RAM, which does not allow them to effectively support the platform upgrade. As a result of the Galaxy S3 and S3 mini 3G versions’ hardware limitation, they cannot effectively support the platform upgrade while continuing to provide the best consumer experience. Samsung has decided not to roll-out the KitKat upgrade to Galaxy S3 and S3 mini 3G versions, and the KitKat upgrade will be available to the Galaxy S3 LTE version as the device’s 2GB RAM is enough to support the platform upgrade.”

7 comentarii

 • 09/05/2014, 01:46 fix pix says : raspunde

  ca sa fiu mai exact am 4.1.2 pe el si imi zice ca „the latest software update has been installed”…cred ca o sa imi pun un rom custom si cu asta basta…

 • 09/05/2014, 01:43 fix pix says : raspunde

  eu am tot varianta LTE cu 2 GB de RAm si nu am primit nici macar 4.3….ce sa mai vorbim de 4.4….customer service 0 din partea Samsung…cred ca o sa ma reorientez la urmatorul telefon…

 • 08/05/2014, 23:24 BogdanD says : raspunde

  Pai normal. Bloatware-ul are nevoie de RAM la greu, nu mai zic de spatiul de stocare mancat. Asta e pretul platit de clienti pentru multitudinea de softuri (inclusiv cel al telefonului). Pe un MotoG cu 4.4.2 si 1GB RAM merge ireprosabil.

 • 08/05/2014, 22:34 Florin says : raspunde

  prima data sa il faca sa mearga bine pe S4 ca e plin de bug-uri. 5 oameni am facut update-ul la KitKat si functioneaza execrabil. Nu recomand KitKat-ul !

 • 08/05/2014, 21:47 Geo says : raspunde

  shitty excuse … 4.4 a fost facut cu gandul la echipamentele cu resurse limitate – minimul cica e de 340 MB. Motiv ca sa cumperi S5 ;-) sau mai bine altceva … Asta era unul din punctele forte ale Samsung, suportau multe update-uri de Android chiar pentru device-uri depasite

 • 08/05/2014, 21:24 Doru says : raspunde

  Eu am Samsung S3 4G, LTE…. 2 GB ram. Voi primi oare update?

  • 08/05/2014, 22:03 Editor says :

   Da…pentru ca aveti varianta i 9305…2 GB de RAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.