Viral pe internet. Cum a ironizat Samsung lansarea lui iPhone 12

Data: 20/10/2020 | Autor: .

Lansarea noii generații de smartphone-uri iPhone 12 a declanșat ample controverse în rândul fanilor Apple și nu numai. Până și sud-coreenii de la Samsung au simțit necesar să taxeze absența încărcătorului din cutia lui iPhone 12.

Într-un mesaj postat pe social media, Samsung scoate în evidență că telefoanele Samsung includ încărcătoare și îi invită pe fanii Apple să facă diferența.

#Galaxy-ul tău îți oferă ceea ce cauți”, se arată în postare. „De la încărcător, la cea mai bună cameră, baterie, performanță, memorie și chiar ecran de 120Hz pe un smartphone”.

Nu este tocmai un troll, ci mai mult o reclamă destul de inteligentă, având în vedere controversele din jurul lansării iPhone 12.

Apple a încercat să explice, fără succes spunem noi, absența încărcătorului și a căștilor din pachet.

„Clienții au deja peste 700 de milioane de căști Lightning și mulți clienți au trecut la o experiență wireless cu AirPods, Beats sau alte căști fără fir”, a declarat Lisa Jackson, vicepreședintele Apple pentru mediu, politici și inițiative sociale, în timpul evenimentului iPhone 12.

Precomenzile pentru iPhone 12 si iPhone 12 Pro, peste așteptări

„Există, de asemenea, peste două miliarde de adaptoare de alimentare Apple în lume și alte miliarde de adaptoare terțe. Așadar, scoatem aceste articole din cutia iPhone pentru a reduce emisiile de carbon și consumul de materiale prețioase. ”

La prima vedere, pare o explicație foarte nobilă, dar, așa cum au subliniat mai multe publicații, nu este deosebit de convingătoare.

După cum a remarcat The Verge, dacă Apple ar fi vrut cu adevărat să facă diferența, ar fi putut să abandoneze complet conectorul Lightning și să treacă la USB-C pentru iPhone 12, astfel încât să poți folosi orice încărcător.

Forțând utilizatorii de iPhone să cumpere cabluri Lightning, Apple creează, de fapt, mai multe deșeuri. În plus, eliminarea încărcătorului și a căștilor ar fi trebuit să fie însoțită și de o scădere de preț, ceea ce nu s-a întâmplat.

În esență, Apple și-a redus consturile și și-a asigurat un profit mai mare prin eliminarea încărcătorului și a căștilor din pachetul lui iPhone 12.

‌IPhone 12‌ și 12 Pro pot fi precomandate de vineri, 16 octombrie. Pre-comenzile ‌iPhone 12‌ Mini și ‌iPhone 12 Pro‌ Max vor începe pe 6 noiembrie.

Telefon 64 GB 128 GB 256 GB 512 GB
Apple iPhone 12 mini 649 dolari 699 dolari 799 dolari N / A
Apple iPhone 12 749 dolari 799 dolari 899 dolari N / A
Apple iPhone 12 Pro N / A 999 dolari 1.099 dolari 1.299 dolari
Apple iPhone 12 Pro Max N / A 1.099 dolari 1.199 dolari 1.399 dolari

iPhone 12, lansat oficial. Primul telefon Apple cu tehnologie 5G