Viva Q7 si Viva Q8. Allview lanseaza o noua gama de tablete

Data: 22/07/2013 | Autor: .

vivaq7-gadgetreportProducatorul autohton din industria IT&C Allview a lansat luni gama de tablete Viva. Primele device-uri din serie sunt Viva Q7 si Viva Q8, doua tablete care au la baza procesoare Quad Core.

Acestea sunt cele mai subtiri tablete din gama Allview, cu o grosime de numai 7,5 mm. Ambele dispozitive au display IPS si ruleaza cel mai nou sistem de operare Android 4.2.2. Jelly Bean.

Potrivit lui Lucian Peticila, general manager Allview, ambele tablete din noua gama Viva dispun de un procesor Quad Core de 1 GHz, o placa video Power VR SGX544 MP2 cu 8 nuclee si 1GB memorie RAM. Memoria interna de 8 GB, extensibila pana la 32 GB, ofera spatiul necesar pentru a stoca imagini, filme sau fisiere audio.

Tableta Viva Q8 are un display IPS de 7,9 inci al, cu o rezolutie de 1024×768 pixeli. Camera foto OV5647 de 5 megapixeli cu functie de inregistrare video Full HD si focalizare automata aduce o noutate pentru tabletele Allview: poate filma si realiza fotografii in acelasi timp.

Viva Q7, cea de-a doua tableta din gama, este dotata cu un ecran IPS LCD de 7inci, cu o rezolutie de 1024×600 pixeli. Decodarea video se face la o rezolutie 4K (3840x2160p), facilitand vizionarea de filme si videoclipuri cu o calitate ridicata a imaginii.

Functia Fast Boot permite pornirea tabletei intr-un timp de 5 secunde. Conexiunea wi-fi ofera acces rapid la internet, iar conectivitatea PC prin USB faciliteaza transferul datelor de pe tableta pe PC si invers. Tabletele au incorporata aplicatia Office Viewer, care permite vizionarea de documente tip Excel si Powerpoint, iar antivirusul Bitdefender (pachetul Premium fiind inclus gratuit timp de 3 luni) garanteaza protectia necesara. De asemenea, ambele device-uri dispun de o aplicatie integrata de update.

Tabletele Viva Q7 si Q8 pot fi achizitionate din magazinele partenere la pretul de 599, respectiv 799 lei.

Allview este o companie romaneasca infiintata in 2002 care are ca obiectiv principal de activitate productia si distributia de telefoane mobile Dual SIM, tablete, notebook-uri si diverse produse electronice.

Principalii competitori locali ai Allview sunt E-Boda si Evolio.