Vodafone 4GTV+, la pachet cu 3 luni de acces gratuit Netflix

Data: 30/09/2016 | Autor: .

Vodafone 4GTV+, la pachet cu 3 luni de acces gratuit Netflix

Vodafone a anunţat vineri, cu ocazia conferinţei Webstock, lansarea oficială a aplicaţiei on demand Vodafone 4GTV+, un serviciu care oferă clienţilor accesul la o colecţie de filme şi posturi TV live. Compania a anunţat şi un parteneriat cu Netflix, prin care Utilizatorii Vodafone 4GTV+ vor avea acces gratuit în primele trei luni la serviciile platformei video, relatează GadgetReport.ro

Sub sloganul „Viitorul televiziunii e aici”, compania pariază că utilizatorii vor consuma servicii TV şi video tot mai mult prin streaming online şi în mişcare, prin conexiunea la internet mobil.

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, a declarat că aplicaţia 4GTV+ le va oferi clienţilor funcţii precum posibilitatea de a accesa până la 72 de ore în urmă conţinutul transmis de posturile TV din aplicaţie.

Aplicaţia Vodafone 4GTV+ oferă funcţii avansate de personalizare, streaming HD, posibilitatea de a seta alerte pentru a nu pierde programele preferate, dar şi de a le urmări ulterior.

Serviciile video streaming Vodafone 4GTV+ vor putea fi folosite de pe orice dispozitiv, smartphone, tabletă sau smart TV.

Vodafone a făcut în iulie primul pas în acest sens, odată cu lansarea aplicaţiei mobile 4G TV, prin care oferea utilizatorilor acces la 20 de posturi TV live, o serie de filme, HBO şi Zonga, prin aplicaţiile dedicate.

„Pentru noi, cu Vodafone 4GTV+, focusul este să le furnizăm conţinut video clienţilor noştri şi ceea ce vedem este că acesta a fost un generator extraordinar de interes dar şi de trafic pentru clienţii noştri. În prezent peste 50% din trafic este generat de conţinutul video”, a mai spus Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România.

„Penetrarea smartphone-urilor ajunge în 2016 la 63% în România, de la sub 25% acum trei ani. Românii îşi iubesc smartphone-urile, iar numărul se apropie foarte repede de standardele din Europa de Vest. Penetrarea smartphone-urilor va ajunge în curând şi în România foarte aproape de 100%. 53% din traficul de date pe reţeaua Supernet 4G+ este conţinut video, iar rata de creştere este incredibil de mare, chiar şi de la o săptămână la alta. Românii se uită foarte mult la video pe mobil: 21 de milioane de ore de video săptămânal în reţeaua Vodafone, cifră care va depăşi în curând web browsing-ul. 86% dintre utilizatorii mobile din România văd cel puţin un video pe săptămână pe smartphone”, a explicat CEO-ul Vodafone România

Vofadone: Nu vrem să omorâm televizorul

„Nu cred că ideea este să omorâm televizorul cu Vodafone 4GTV+. Nu avem o problemă cu televizorul. Discuţia a început de la preferinţele utilizatorilor în ceea ce priveşte consumul de video, comportamentul online al utilizatorilor: am văzut că se consumă din ce în ce mai mult video online, pe dispozitivele mobile, în mişcare nu doar acasă. Oamenii conţinut diversificat, o interfaţă bună, personalizată, şi o reţea performantă care să permită streaming-ul de înaltă calitate oricând, orinde”, a mai afirmat Takkar.