Vodafone lanseaza serviciile 4G. Vezi abonamentele si tarifele (VIDEO)

Data: 20/11/2012 | Autor: .

Vodafone Romania a anuntat lansarea comerciala a serviciilor 4G,  disponibile abonatilor noi si existenti care aleg pachetele Internet Nelimitat Extra si Internet Nelimitat Profesional si isi activeaza optiunea “Trafic Nelimitat 4G”. 
Utilizatorii care opteaza pentru serviciile 4G vor primi un SIM special “4G Ready” si vor putea sa achizitioneze unul dintre urmatoarele terminale compatibile, din portofoliul operatorului:

Modem-ul USB Vodafone K5005 LTE pentru conectivitate PC/Laptop, disponibil de la 0 euro, impreuna cu abonamentul Internet Nelimitat Profesional, la tariful de 19 euro / luna, incheiat pe 2 ani;

Vodafone Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC, la un pret de 89 euro, alaturi de abonamentul Internet Nelimitat Profesional, incheiat pe 2 ani;

Tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, ce porneste de la 419 euro, alaturi de abonamentul Internet Nelimitat Profesional, incheiat pe 2 ani. Tableta, care va intra in portofoliul Vodafone saptamana viitoare, are un ecran de 10,1” WUXGA, Full HD, cu o rezolutie 1920 x 1200p si functioneaza cu sistemul de operare Android 4.0.

Reteaua 4G Vodafone este disponibila in Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara si permite, in momentul de fata, furnizarea de servicii 4G la viteze de pana la 75 Mbps.

Acoperirea outdoor este de peste 90% in majoritatea oraselor, cu exceptia Bucurestiului, din motive legate de utilizarea curenta a spectrului.

Serviciile 4G pot fi testate in continuare de toti clientii Vodafone in 17 magazine Vodafone pe terminalele compatibile din portofoliul Vodafone.

Standardul LTE (Long Term Evolution), sau 4G, cum mai este numit, este de fapt o evolutie a actualei tehnologii UMTS, folosita la scara larga pentru implementarea de retele 3G. Principala caracteristica a acestui standard viteza de transfer va creste pana la 100Mb/s download si 50Mb/s upload, la o latenta mai mica de 10 milisecunde.

Romania este una dintre primele piete europene in care Vodafone implementeaza o retea 4G, dupa Germania, Portugalia si Italia.

Orange va lansa acest serviciu la sfarsitul acestui an, iar Cosmote anul viitor.

Cum functioneaza retelele 4G aflati din clipul video de mai jos.