“Voice Control”- iPhone 5 rescrie standardele in telefonia mobila

Data: 4/10/2011 | Autor: .

Noul iPhone 5 va aduce o aplicatie cu adevarat revolutionara in modul in care percepem in prezent comunicarea. Gadgetul ce va fi lansat marti seara va fi primul cu care vei putea comunica liber si care iti va asculta si executa comenzile intr-un mod intuitiv.

Voice Control reprezinta, fara nicio indoiala, principala noutate adusa de a cincea generatie iPhone. Aceasta se va lansa automat, in momentul in care deschizi telefonul si iti va permite sa controlezi gadgetul fara sa tastezi, in functie de necesitati, relateaza 9to5mac.com. Din multe puncte de vedere aduce aminte de calculatorul HAL 9000 din celebrul SF 2001: A Space Odissey”.

Aplicatia este una intuitiva si iti va satisface cam toate dorintele. Daca, de exemplu, vei dori sa trimiti un SMS va trebui sa spui doar “Trimite SMS cu textul…….la …..”, sau daca esti intr-o convorbire, ii vei putea cere sa opreasca in hold convorbirea sau sa o inchida.

Bineinteles, vei putea lua legatura cu cei din agenda printr-o simpla comanda de genul “suna la..” sau vei putea sa iti stabilesti o intalnire sau un reminder comandandu-i telefonului “intalnire cu ….la ora….”.

De asemenea, vei putea comanda telefonului sa te duca la un loc anume, activandu-se astfel cea mai buna ruta prin GPS, normal, ghidata vocal. “Cum pot ajunge la….?” va primi, astfel, un raspuns imediat.

Aplicatia va putea, de asemenea, sa trimita email-uri si mesaje pe retelele sociale.

O alta functie cu adevarat revolutionara este Wolfram Alpha, care iti va permite sa adresezi orice intrebare telefonului, in genul “Cati metri inseama 200 yarzi?” sau “Cand s-a nascut Marlyn Monroe?”. Aplicatia este, in fapt, o enciplopedie ambulanta care iti va permite sa fi la curent oricand cu informatiile de care ai nevoie.

Telefonul va include, de asemenea, functia de  Nuance speech-to-text integration, cu care vei putea sa dictezi telefonului si acesta sa il transforme in text.

La capitolul dotari hardware, lucrurile sunt cat se poate de clare. Noul iPhone 5 va veni cu un procesor dual-core A5, 1GB of RAM si o camera de 8 MP.  Telefonul va include, de asemenea, modulul Qualcomm Gobi Baseband, care ii va permite sa functioneze atat in GSM cat si CDMA. Mai multe despre dotari puteti citi aici.