Vom plati cu telefonul. Cu vrea Samsung sa ne faca sa renuntam la card si portofel

Data: 27/02/2013 | Autor: .

samsungwalletSamsung a anuntat, la Mobile World Congress din Barcelona, lansarea aplicatiei Samsung Wallet API care va permite tututor clientilor care detin un telefon cu Android sa plateasca cu telefonul si, in acelasi timp, sa beneficieze de discounturi importante.

Potrivit Mashable.com, Samsung ar fi semnat deja acorduri cu Hotels.com, Lufthansa, Expedia, Walgreens, Belly, Major League Baseball Advanced Media si Booking.com pentru a dezvolta servicii pe aceasta aplicatie.

Similara cu Passbook-ul celor de la Apple, Samsung Wallet va permite utilizatorilor sa foloseasca cupoane, tichete si alte tipuri de promotii prin intermediul unei singure aplicatii.

Tot la Barcelona, Samsung a anuntat semnarea si unui contract cu Visa, cea mai mare companie specializata in plati electronice, pentru furnizarea unei aplicatii financiare prin intermediul careia telefoanele mobile pot fi folosite pe post de carduri de credit sau de debit.

Potrivit Bloomberg, aplicatia PayWave a Visa va fi o functie standard a telefoanelor Samsung si va permite utilizatorilor sa plateasca pentru bunuri si servicii prin apropierea aparatelor de un cititor. Specialistii nu exclus ca Wallet si PayWave sa fie integrate, in viitor, intr-o singura aplicatie.

„Alianta Visa-Samsung, la nivel global, este prima de acest tip intre un mare producator de telefoane si un operator de plati electronice, care deschide calea pentru introducerea pe scara larga a acestor aplicatii”, potrivit celor doua companii.

Aceasta piata in dezvoltare necesita colaborarea intre retaileri, banci, companiile de carduri de credit, producatorii de telefoane mobile, furnizorii de servicii de telefonie si producatorii de cititoare electronice.
ABI Research a anticipat in noiembrie ca numarul telefoanelor care dispun de aplicatia de plati electronice va creste de la circa 102 milioane in 2012 la 1,95 miliarde de unitati in 2017.