Wall Street Journal: E iPhone 5 plictisitor? (VIDEO)

Data: 13/09/2012 | Autor: .

iPhone a dat tonul pe piata smartphone-urilor timp de jumatate de deceniu, insa noul model iPhone 5, desi cu un ecran mai mare si conectivitate 4G, nu are mai multe din caracteristicile rivalilor. Iar acum se pune intrebarea daca poate evita sa devina plictisitor, scrie Wall Street Journal (WSJ), citat de  Mediafax

Blogurile IT au dezbatut miercuri intens aspectul mai elegant al iPhone 5, in timp ce analistii anticipeaza vanzari mari.  Totusi, decalajele de tehnologie fata de rivali sunt privite tot mai atent. Printre caracteristicile care lipsesc iPhone 5 se numara posibilitatea platilor digitale, un sistem de transfer de date prin atingerea telefoanelor, o pagina de start dinamica, deblocarea telefonului prin recunoastere faciala, un ecran si mai mare, precum si incarcarea wireless.

Unele telefoane Android, intre care Galaxy Nexus si urmatoarele telefoane Windows, au un chip de comunicare de proximitate (near-field communication – NFC) pentru serviciile de portofel digital.

Noul iPhone nu are inca NFC si a facut doar pasi mici catre plati printr-un cupon digital si un serviciu card de loialitate numit Passbook. De asemenea, majoritatea noilor telefoane Android ofera posibilitatea de a transfera date prin atingerea acestora, tot prin intermediul NFC.

Smartphone-urile pot transfera fotografii, inregistrari video, contacte si pagini web, dar si informatii intre aplicatii. iPhone nu are astfel de functii.

Multe din telefoanele Android lasa utilizatorii sa vada pe pagina de pornire continut precum informatii despre vreme sau notificari Facebook. In loc sa vada pictograma aplicatiei de email, utilizatorul poate vedea chiar emailurile. Noile telefoane Android folosesc recunoasterea faciala pentru a permite accesul la telefon dupa numai o privire. Utilizatorii iPhone sunt inca nevoiti sa deblocheze telefonul prin atingerea ecranului.

Chiar daca ecranul de 4 inci al iPhone 5 este mai mare decat al precedentului model, este mai mic decat al altor telefoane de pe piata, precum Samsung Galaxy S III, cu 4,8 inci. De asemenea, noul telefon Apple nu permite incarcarea wireless a bateriei, precum noul telefon cu Windows 8 al Nokia, mai noteaza WSJ.