Windows 8 Beta apare in cateva luni

Data: 17/08/2011 | Autor: .

Presedintele Microsoft Windows Division, Steven Sinofsky, a anuntat, pe blogul personal, ca in urmatoarele luni va fi prezentata prima varianta beta a noului sistem de operare Windows 8.

 

In postul de pe blog, oficialul Microsoft ii invita pe toti utilizatorii sa incerce varianta beta si sa ofere companiei tot sprijinul necesar pentru dezvoltarea unui sistem de operare performant. Puteti citi intregul mesaj aici.

Primele date oficiale privind Windows 8 au fost prezentate in luna iunie, iar noi amanunte ar urma sa fie dezvaluite la BUILD conference in septembrie.

Potrivit analistilor citati de Sci-tech-today.com, prima varianta a W8 va fi lansata la inceputul lui 2012, o versiune intermediara la mijlocul anului viitor,  iar lansarea oficiala va avea loc, cel mai probabil, in luna septembrie.

httpv://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I

Microsoft pierde teren

Oficialii Microsoft spera ca lansarea Windows 8 sa ii readuca in prim-planul pietei, in conditiile in care noul sistem se anunta a fi unul performant si capabil sa ruleze pe aproape orice calculator.

Asta mai cu seama ca vanzarile Windows au scazut cu 1% in al doilea trimestru, la 4,74 miliarde de dolari. Microsoft a ajuns, astfel, sa simta din plin faptul ca absenteaza de pe piata tabletelor, care inregistreaza cea mai mare crestere de vanzari la nivel mondial.

 

 A fost al doilea trimestru consecutiv in care Microsoft a inregistrat vanzari mai mici pentru Windows. Motivul? Consumatorii s-au indreptat, in ultima perioada, mai mult spre tablete decat PC-uri si notebook-uri, iar Microsoft nu are, in prezent, un sistem de operare pentru acestea.

Rob Enderle, analist la Enderle Group, a declarat ca Microsoft va accelera procesul de dezvoltare a Windows 8 in conditiile in care vede cum, pe zi ce trece, pierde teren in spectaculoasa competitie de pe piata tabletelor.

„E o cursa agresiva. Atat Apple cat si Microsoft privesc la concurenta acerba a Google (Android), pentru ca prin achizitia Motorola, este clar ca asocierea va oferi un produs competitiv”, a precizat Enderle. “Este, deci, ca o cursa in trei, iar Windows 8 este cel pe care Microsoft mizeaza”, a mai spus analistul.

httpv://www.youtube.com/watch?v=l3YAaT2imZ0

«Microsoft incearca, cu noul sistem, sa dea o lovitura de gratie concurentei, in principal celor de la Google, cu al lor Android. Targetul principal pentru Windows 8 il reprezinta segmentul tabletelor, acolo unde Microsoft a fost prins descoperit. Oficialii Microsoft au realizat, in sfarsit, ca pot avea soarta Nokia, daca nu vor reactiona la concurenta acerba practicata de Apple, cu IOS, si Google, cu Android si Chrome”, a declarat Mark Kellsney, analist la IT Global.

Cerintele minime pentru Windows 8 includ, dincolo de procesorul de 1 GHz, memoria de minim 1 GB RAM (pentru sistemul de operare pe 32 de biti) sau 2 GB de RAM (pentru versiunea pe 64 de biti),  16 respectiv 20 GB spatiu liber pe hard, placa video cu suport DirectX 9 si drivere WDDM 1.0. Mai multe amanunte puteti afla aici

 

Dincolo de lansarea viitorul Windows 8, Microsoft ar pregati inca un sistem de operare, care ar urma sa acopere o gama larga de gadgeturi, de la PC-uri, la tablete, telefoane mobile, consola XBox si televizoare. Noul sistem ar urma sa fie lansat in 2015 si, foarte interesant, ar putea sa nu mai poarte brandul Windows.