Windows 8 introduce un nou ecran albastru, cu „fata umana”

Data: 15/09/2011 | Autor: .

Interfata total modificata si noile posibilitati multi-touch nu sunt singurele noutati disponibile in noul sistem de operare Windows 8, prezentat recent de Microsoft.

In incercarea de a oferi utilizatorilor o experienta total noua, angajatii lui Bill Gates au schimbat pana si clasicul „ecran albastru”.

Noul ecran afiseaza un emoticon trist  si chiar permite utilizatorului sa tasteze cateva cuvinte inainte ca sistemul sa se restarteze.

httpv://www.youtube.com/watch?v=OEaxqJMnXNo

Microsoft a prezentat, marti, la Los Angeles, un preview al noului sistem de operare Windows 8, iar reactiile celor prezenti in sala au fost pozitive, scrie presa internationala. “Reinventam Windows”, a afirmat Steve Sinofsky, seful Windows Live Division.

Dezvoltatorilor de aplicatii au primit, marti, unda verde, pentru a lucra pe versiunea beta a noului sistem de operare. O puteti descarca de aici.

“De la chipset la navigare prin menu, Windows 8 ofera o performanta ridicata, fara compromisuri”, si-a laudat “marfa” Sinofsky, incercand sa determine producatorii de soft sa dezvolte aplicatii pentru noul sistem.

Pe noua interfata touch-screen Metro Style, Microsoft spera sa atraga sute daca nu mii de aplicatii, in tentativa de a ajunge din urma si, de ce nu, de a surclasa ofertele rivalilor de la Apple (iOS) si Google (Android).