Dominatia Android, amenintata de Windows Phone 7

Data: 21/09/2011 | Autor: .

Telefoanele cu Android continua sa fie cele mai bine vandute, insa consumatorii sunt tot mai interesati de noul sistem de operare Windows Phone 7,  arata cel mai nou studiu de piata realizat de NPD Group.

Rezultatele arata ca Google Android este cel mai cunoscut si apreciat sistem de operare pentru smartphone-uri. In cazul in care ar dori sa isi cumpere un nou telefon, cei mai multi clienti si-ar cumpara un telefon cu Android.

Intreresant este, pe de alta parte, ca in preferintele utilizatorilor, un loc tot mai important il ocupa Windows Phone 7, sistemul de operare dezvoltat de Microsoft. Chiar daca are destule probleme tehnice, pe care spera sa le rezolve cu update-ul la Mango, Microsoft devine tot mai interesant pentru consumatori.

Expertii explica acest interes prin asocierea cu Windows 8, sistemul de operare pentru tablete aflat in faza de dezvoltare si care a primit referinte pozitive. Studiu arata, pe de alta parte, ca 45% dintre consumatori nu stiu inca nimic de WP7, astfel ca Microsoft trebuie sa umble serios la capitolul promovare.

“Windows Phone 7 mai are mult de lucrat pana cand consumatorii ii vor intelege avantajele”, a declarat Linda Barrabee, director de cercetare la NPD.

Concluzia NPD Group?  “Suprematia Android continua, iar competitorii sai mai au mult de munca pentru a-l ajunge din urma”, a declarat oficialul.