Windows 8 va porni in 8 secunde

Data: 9/09/2011 | Autor: .

Microsoft a prezentat vineri un nou clip in care prezinta detalii despre noul sistem de operare Windows 8, destinat in special dispozitivelor mobile. Din imagini rezulta, printre altele, ca noul soft va porni in numai 8 secunde. Asta datorita unui soft special care pune sistemul intr-un fel de hibernare. Din ce rezulta din clipul Microsoft, hibernarea nu va salva aplicatiile deschise inainte de shut-down.

Potrivit datelor Microsoft, in prezent, mai mult de jumatate dintre utilizatorii Windows 7 isi inchid calculatoarele in loc sa le puna in hibernare sau sleep. Astfel ca faptul ca nu isi va face backup la aplicatiile rulate ultima data n-ar fi nicio problema.

httpv://www.youtube.com/watch?v=3D62g9rMpTw&feature=player_embedded

Microsoft va prezenta, pe 13 septembrie, prima tableta care ruleaza noul sistem de operare Windows 8.  Prezentarea va avea loc in cadrul conferintei din Anaheim, unde conducerea Microsoft se va intalni cu dezvoltatorii de aplicatii.

Prezentarea sistemului va fi facuta de Steven Sinofsky, presedintele diviziilor Windows si Windows Mobile, relateaza Reuters. Prima generatie de tablete care vor rula noul Windows 8 este asteptata sa ajunga pe piata anul viitor.

 

Windows 8 va putea rula pe aproape orice calculator

 

Windows 8 va putea rula, fara probleme, pe majoritatea calculatoarelor si tabletelor de pe piata, in conditiile in care resursele necesare sunt reduse, afirma oficialii Microsoft. Potrivit acestora, Windows 8 va fi de 2,5 ori mai rapid decat Windows 7.

Un procesor de numai 1 Ghz si 1 GB de memorie RAM vor fi de ajuns pentru a rula noul sistem, gandit si construit pentru a o oferi performante maxime pe configuratii hardware limitate. La fel ca si principalul sau rival Chrome OS, sistemul de operare va fi optimizat pentru a rula, in principal,  experienta online.

Principalele noutati aduse de noul sistem sunt accentul pus pe functiile touchscreen si optimizarea pentru tablete. Microsoft va integra in Windows 8 si serviciile Skype de telefonie si videoconferinta pe internet.

«Microsoft incearca, cu noul sistem, sa dea o lovitura de gratie concurentei, in principal celor de la Google, care au lansat Chrome OS. Targetul principal pentru Windows 8 il reprezinta segmentul tabletelor, acolo unde Microsoft a fost prins descoperit. Oficialii Microsoft au realizat, in sfarsit, ca pot avea soarta Nokia, daca nu vor reactiona la concurenta acerba practicata de Apple, cu IOS, si Google, cu Android si Chrome”, a declarat Mark Kellsney, analist la IT Global.

 “Cu Windows 7, am incercat sa nu mentinem foarte ridicatele cerintele de sistem. Cu Windows 8, vom incerca sa le reducem”, a declarat un oficial Microsoft, citat de portalul windows8news.com.

Cerintele minime pentru Windows 8 includ, dincolo de procesorul de 1 GHz, memoria de 1 GB RAM (pentru sistemul de operare pe 32 de biti) sau 2 GB de RAM (pentru versiunea pe 64 de biti),  16 respectiv 20 GB spatiu liber pe hard, placa video cu suport DirectX 9 si drivere WDDM 1.0.