Xbox One X. Cum arată cea mai spectaculoasă consolă de jocuri din istorie

Data: 12/06/2017 | Autor: .

Xbox One X . Este numele sub care Microsoft anunţă lansarea celei mai spectaculoase console de jocuri construite vreodată. Hardware-ul este unul cu adevărat puternic – procesor 6 Teraflop, 12 GB de RAM şi HDR suport, pentru jocuri redate la rezoluţie 4K, relatează GadgetReport.ro

Noua consolă Xbox One X, anunţată de Microsoft, ar urma să ajungă în magazine pe 7 noiembrie, la preţul de 500 de dolari (aprox. 2000 lei). Preţul este puţin mai mare decât cel pentru Xbox One S (299 dolari), însă acesta este justificat de hardware-ul superior, fără precedent în industria jocurilor.

Cunoscută şi sub numele de Xbox “Project Scorpio”, noua consolă promite să redea jocurile la un nivel de detaliu cu adevărat incredibil, în 4K, cu suport HDR.

Asta graţie hardware-ului de ultimă generaţie, care include un procesor 6 teraflop GPU tactat la 1.72 GHz şi celor 12 GB de RAM GDDR. Microsoft afirmă că Xbox One X este, astfel, cea mai subţire şi cea mai puternică consolă Xbox construită vreodată.

Vestea bună este că şi cei care nu au monitoare sau televizoare 4K, cu suport HDR, vor putea să vadă jocurile la un nivel calitativ spectaculos, graţie optimizării automate pentru rezoluţia Full HD.

Singura problemă este că, cel puţin în prezent, jocurile în 4K pot fi numărate pe degete, însă Microsoft promite că oferta va deveni tot mai variată. Mai multe detalii despre consola aflati de pe site-ul oficial.

Până să vedem Xbox One X pe piaţă, o alternativă excelentă ca raport preţ-calitate o reprezintă Xbox One S, consolă care, de asemenea, prezintă jocurile în format Ultra HD 4K. Un review complet al consolei, care costă 1140 de lei în România şi pe care o puteţi cumpăra de aici, vedeţi în clipul video de mai jos.