Xiaomi Mi Air Charge. Ne vom încărca telefoanele și ceasurile…din aer

Data: 29/01/2021 | Autor: .

Xiaomi a lansat tehnologia Mi Air Charge, o adevărată revoluție în materie de încărcare wireless. Potrivit companiei, cu ajutorul dispozitivului ne vom putea încărca simultan mai multe telefoane, ceasuri sau alte gadgeturi, în casă sau la birou, din aer, printr-un sistem inovativ de încărcare fără fir, la 5W.

Într-o postare pe blog, Xiaomi prezintă modul în care funcționează tehnologia. Transmițătorul seamănă destul de mult, ca dimensiuni, cu un purificator de aer.

Pila de încărcare a Xiaomi Mi Air Charge are încorporate antene de interferență cu cinci faze, care pot detecta cu precizie locația smartphone-ului.  O matrice de control de fază compusă din 144 de antene transmite unde de lățime milimetrică direct la telefon.

Acest tip de încărcare nu are nicio legătură cu standardul Qi. Smartphone-urile trebuie să fie echipate cu o „matrice de 14 antene speciale’’, pentru a converti semnalul în energie electrică, printr-un circuit redresor.

În prezent, tehnologia de încărcare de la distanță a Xiaomi poate încărca mai multe dispozitive cu 5W pe o rază de „câțiva metri”.

Xiaomi susține că obiectele fizice din casă sau birou nu reduc eficiența de încărcare, însă pot crea unele interferențe.

Xiaomi știe că tehnologia sa Mi Air Charge ar fi compatibilă cu telefoanele, tabletele, ceasurile inteligente, benzile de fitness și alte articole portabile, precum boxe portabile, lămpi de birou etc.

Xiaomi Mi Smart Clock. Un gadget ieftin și interesant

Xiaomi nu oferă nicio dată de lansare pentru sistemul Mi Air Charge și nu se știe nici măcar dacă această tehnologie va ajunge vreodată pe piață.

Și Motorola a lansat o tehnologie similară. Compania prezintă, într-un clip video, două telefoane Motorola Edge (probabil modificate pentru test, plasate la 80cm și, respectiv, la 100cm distanță de încărcător.

Tehnologia Motorola încărca de la o distanță de un metru, cu condiția ca nimic să nu stea în cale între încărcător și dispozitiv.

Cert este că tehnologia există și că acesta este viitorul. În câțiva ani, ne vom încărca toate gadgeturile fără fir.

 

Xiaomi Mi 360° Home Security Camera 2K Pro. O cameră de 60 de euro