Yusaku Maezawa, primul turist spațial care va zbura în jurul Lunii

Data: 18/09/2018 | Autor: .

Yusaku Maezawa, primul turist spațial care va zbura în jurul LuniiOmul de afaceri japonez Yusaku Maezawa va fi primul turist spațial care va merge într-o călătorie spre Lună. Maezawa, care este fondatorul Zozotown, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din Japonia, este primul client al companiei SpaceX, relatează GadgetReport.ro

Numele primului turist spațial al companiei SpaceX a fost dezvăluit, într-un mesaj pe Twitter, de Elon Musk, fondatorul acesteia.

 Yusaku Maezawa vrea să călătorească în spațiu până în 2023 și va lua cu el la bord 8 artiști, cum ar fi pictori, muzicieni, regizori, pentru a-l ajuta să transpună călătoria într-un proiect de artă denumit #dearMoon.

Un site special cu acest nume a fost lansat imediat după anunțul oficial al SpaceX.

Miliardarul a refuzat să spună cât a plătit pentru zborul spațial, dar a menționat că persoanele care îl vor însoți nu vor plăti nimic.

Maezawa are 42 de ani și o avere estimată la 2,9 miliarde de dolari, conform Forbes. El este totodată colecționar de artă, cheltuind în 2017 110,5 milioane de dolari pe o pictură din 1982 a lui Jean-Michel Basquiat.

Întregul proiect se intitulează “BFR Lunar Mission”, iar BFR reprezintă acronimul de la “Big Falcon Rocket”, lansatorul ce va fi utilizat în această misiune spaţială.