10 secretele din limbajul trupului care te pot face să ai mai mult succes

Data: 17/02/2021 | Autor: .

Limbajul trupului chiar funcţionează și e ușor să îl folosești în avantajul tău. Psihologii britanici au realizat o listă cu 10 trucuri care te pot ajuta să te faci mai plăcut, într-o întâlnire sentimentală sau una de business. 

1.Primul sfat este să nu eziţi contactul fizic, să daţi mâna într-un gest ferm, dar hotărât. Va fi primul pas care să-i dovedească încredere.

2.Atunci când vă aşezaţi la masă, adoptă o atitudine relaxată, însă stai drept şi hotărât. Nu te tolăni, nu încerca să fii prea familiar cu cel cu care te întâlneşti. Caută o atitudine deschisă, însă nu exagera.

Ironic, genial! Cât de tare ne influenţează limbajul de pe email

3. Un alt sfat este să încerci să îi cauţi privirea. Urmăreşte-i ochii şi încearcă să realizezi un contact vizual! Dacă se uită la tine, ai făcut primul pas.

Limbajul trupului funcționează?

4. Un secret din limbajul trupului este să zâmbești. Zâmbeşte-i şi vezi cum reacţionează. Dacă îţi răspunde tot cu un zâmbet, e de bine. Înseamnă că te apreciază, că se simte confortabil.

5.Încearcă să-i imiţi gesturile, însă discret. Va percepe acest lucru ca pe o dovadă de înţelegere şi de apreciere. Atenţie, este o graniţă extrem de fină, aşa că nu te transforma într-un robot.

6.Ţine mâinile la vedere. Foloseşte-le ca să îţi susţii afirmaţiile, însă fără „elicoptere”. Nu fă gesturi prea largi, prea evidente. Fă gesturi discrete, care să sublinieze opiniile tale.

7.Caută un ton mediu, normal. Nu îţi schimba vocea, nu vorbi încet, dar nici tare. Caută un ton moderat, deschis şi prietenos.

OZN-urile văzute în direct, la TV. O colecție de clipuri spectaculoase

8.Un alt secret din limbajul trupului. Evită să foloseşti telefonul mobil când discutaţi. Încearcă să fii atent la ce spune şi evită alte preocupări.

9.Caută subiecte simple, nu te lăuda, nu încerca să transformi discuţia într-o bârfă. Caută şi oferă discreţie.

10.Odată intraţi în vorbă, încearcă să vezi dacă îţi urmăreşte privirea, dacă este absorbit(ă) de ceea ce îi spui. Dacă stă impasibil(ă), s-ar putea să nu spui ceva interesant. Schimbă imediat subiectul. Pentru că știi, deja, cum funcționează limbajul trupului.

Manipulare marca Hollywood. Cum ne influenteaza culorile din filme

Studiu Universitatea Stanford: Cele două cuvinte cu care poți schimba percepția celorlalți