10 sfaturi despre cum sa alegi un laptop

Data: 8/06/2021 | Autor: .

Dacă vrei să îți cumperi un laptop cu dotări de top şi un preţ optim, încercăm să te ajutăm să faci cea mai bună selecţie. Sunt câteva criterii esenţiale pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te decizi să alegi un laptop cu un raport preț-calitate foarte bun.

Dacă vrei un laptop performant, alegeţi unul cu procesor Intel i5 sau i7, din generațiile 10 sau 11, alături de minim 6 GB de RAM. Ideal ar fi sa aveti o memorie de 16 GB de RAM.

Dacă aveţi de ales între două laptopuri care au procesor Intel, evitaţi-l pe cel cu indicativul U în final. Sunt nişte versiuni ceva mai slabe la capitolul procesare, asta pentru a asigura o autonomie mai mare bateriei.

Cum alegi un laptop? Cauta unul pe SSD

Este esenţial ca laptopul sa aiba spatiu de stocare pe SSD. Diferenta de viteza de procesare va fi semnificativa fata de cea a laptopurilor cu hard clasic.

Asiguraţi-vă că laptopul are placă video dedicată. Evitaţi laptopurile cu plăci incluse, asta mai ales dacă vreţi să folosiţi gadgetul pentru jocuri.

Căutaţi un ecran Full HD. Nu vă lăsaţi impresionaţi de cele touch-screen dar cu rezoluţie HD. Veţi vedea că experienţa vizuală va fi complet diferită. Variantele cu ecran 4K sunt excelente, insa si pretul este pe masura.

Apropo de touch-screen, chiar vă vedeţi apăsând cu degetele pe ecran? Dacă da, căutaţi un laptop care să aibă touch-screen în 8 puncte.

Alegeţi un laptop cu Windows 10 inclus. Sa instalezi ulterior un sistem de operare, mai cu seama piratat, va insemna un risc major de securitate. Datele voastre de la parole la carduri etc. vor putea fi interceptate foarte usor de catre hackeri.

Review Kingston KC2500. UN SSD care îți transformă laptopul în avion

Laptop cu Wi-fi 6, esential in ziua de azi

Daca vrei un laptop cu care sa navighezi la viteza maxima pe internet, cauta unul care sa includa modul wireless AC sau noul protocol Wi-Fi 6 AX. Va fi important sa ai si un router wireless cu acest protocol.

Cauta un laptop care sa detina minim doua mufe USB 3.0 sau 3.1. Nu este esential sa aiba CD-DVD sau Blue-ray. Sunt chestii depasite. Acum, daca ai un stick USB 3.0, n-are sens sa te mai complici sa scrii cd-uri sau dvd-uri.

Cauți un laptop? Cele 10 avantaje ale lui Huawei MateBook D15 2021

Înainte de a cumpara laptopul, uita-te la câteva review-uri pe Youtube. Vei afla multe lucruri importante care iti vor influenta decizia. Ideal ar fi ca atunci cand cumperi orice gadget, sa il testezi personal, sa pui mana pe el etc. Va dau un exemplu. Exista cateva modele de laptopuri de 3000-4000 de lei la care tastatura este atat de proasta incat vibreaza atunci cand tastezi.

Merită să cumperi un router pe Wi-Fi 6? Un scurt ghid de achiziție