5 sfaturi esențiale dacă vrei să îți schimbi routerul pentru internet mai rapid

Data: 10/02/2021 | Autor: .

Dacă ești nemulțumit de viteza de internet prin wi-fi de acasă sau de la birou, dincolo de calitatea semnalului oferit de Digi, Vodafone sau reţeaua de cartier la care eşti abonat, este posibil ca și routerul să reprezinte un obstacol. Dacă îl ai de mai mult de trei ani, este timpul să îl schimbi.

Atunci când primeşti un router wi-fi de la provider-ul de internet, acesta nu are interesul de a-ţi oferi cele mai bune echipamente, motivele fiind legate în special de infrastructura deficitară.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să verifici ce router ai primit şi, dacă de exemplu ai contractat internet Gigabit, ar fi bine să te uiţi dacă suportă standardul 802.11 a/b/g/n/ac, 802.11 ax. Dacă nu îl are pe niciunul dintre acestea, cere altul compatibil.

Ai și varianta de a-ți cumpăra un router, iar la acest capitol ai de unde alege.

Digi lansează un router WiFi 6 Gigabit. Viteză mult mai bună de internet

Trebuie să știi, din start, că fără un router AC sau AX, nu vei obţine viteze mai mari de 300 Mbps.

În schimb, unul cu AC îţi va aduce un link de până la 900 Mbps. Iar dacă cumperi un router cu Wi-Fi 802.11ax, vei avea o viteză și mai bună, peste un 1GBps, bineînțeles dacă ai un abonament care îți permite acest lucru.

Pentru a depăși 1 Gbps este nevoie ca şi gadgeturile tale să suporte standardul AX (WIFI6), de la placa wireless din laptop sau PC la cele de pe tabletă sau telefon.

Merită să cumperi un router pe Wi-Fi 6? Un scurt ghid de achiziție

Iar dacă ai un laptop, pentru ca internetul să meargă optim pe Gigabit, trebuie să ai un procesor puternic, măcar un i5, cel puţin 6 GB de RAM şi, preferabil, un SSD în loc de hard-disk.

Află detalii despre cel mai bun router AX, recomandat de GadgetReport.ro, din linkul de mai jos.

Vrei un router de calitate? ASUS RT-AX88U, un gadget Dual Band AX, pentru acasă sau birou

Cum sa ai un semnal mai bun de internet in casa. 10 sfaturi esentiale