8 sfaturi esenţiale pentru a face telefonul mai rapid

Data: 27/06/2021 | Autor: .

Dacă simţi că telefonul tău nu mai performează la nivelul din momentul achiziţiei, se blochează şi dă tot mai multe erori, este timpul să iei măsuri. Sunt câteva setări foarte simple pe care le poţi realiza în numai câteva minute şi care îţi vor creşte viteza telefonului în mod semnificativ

1.Dezinstalează aplicaţiile pe care nu le foloseşti

Intră în managerul de aplicaţii si dezinstaleaza-le pe cele care nu le folosesti decat foarte rar. Iti ocupa spatiu in memorie si multe dintre ele ruleaza in background, adica fara sa le vezi pe ecran, consumand din resursele telefonului.

Nu te mai ţine bateria la telefon? Ce trebuie să faci

2. Instaleaza doar aplicatii din surse oficiale

Evita sa instalezi aplicatii de pe tot felul de site-uri de pe internet, de pe torenti si alte surse alternative. Sunt pline de virusi, de programe spion, si iti instaleaza tot felul de alte aplicatii de care vei scapa cu mare greutate. Asa ca, daca ai telefon Android, descarca aplicatii numai din Play, iar daca ai un iPhone, doar din App Store.

3. Foloseste o aplicatie task killer

Iti spuneam mai devreme ca sunt multe aplicatii care lucreaza in background si care iti consuma procesorul si memoria telefonului.

Daca nu vrei sa le dezinstalezi, foloseste functia de pe telefon care le inchide. O gasesti sub diverse forme, denumita „Active Applications”, „Task killer” etc. Poti sa folosesti si o aplicatie de genul Advanced Task Killer din magazinul Play. Le poti programa sa iti inchida automat aplicatiile care ruleaza fara sa le vezi.

4.Foloseste un program de “curatare”

De fiecare data cand intri pe internet, descarci pachete de informatii (temporale, cookies-uri etc.). Daca nu iti cureti telefonul periodic, la un moment dat este posibil ca acesta sa se blocheze. Una dintre cele mai bune aplicatii care te ajuta sa iti pastrezi telefonul la parametri optimi este CLEAN MASTER.

Sfatul nostru este sa te limitezi la folosirea functiilor obisnuite din Clean Master si sa eviti sa instalezi toate aplicatiile pe care programul ti le sugereaza. Foloseste functia de curatare a datelor, de dezinstalare si curatare de virusi.

5. Incearca sa eviti widgeturile

Chiar daca arata bine, multe dintre ele, precum cele de meteo, stiri, update-uri de Facebook etc., consuma resurse importante, iar performanta telefonului tau va avea de suferit.

Daca nu ai un smartphone de ultima generatie, ar fi bine sa pastrezi ecranul curat, fara prea multe aplicatii care necesita actualizari tot timpul.

6.Renunta la wallpaper-ul Live

Stim ca arata bine imaginile miscatoare, ca efectele vizuale sunt absolut fascinante, insa pretul pe care trebuie sa-l platesti pentru aceste wallpapere este unul prea mare.

Procesorul, memoria si placa video sunt supra-solicitate, iar bateria se consuma mai repede. Merita? Sfatul nostru este sa cauti o imagine de fundal simpla, intr-o culoare inchisa.

7.Iti merge greu telefonul? Actualizeaza aplicatiile si sistemul de operare

Ca sa ai un telefon in regula, care sa se miste bine si fara intreruperi, este esential sa iti actualizezi sistemul de operare, indiferent daca e iOS, Android sau Windows Mobile. Intra in “software update” sau “actualizare versiune software” din setari si cauta cea mai noua versiune.

Procedeaza la fel si cu aplicatiile instalate. Sfatul nostru este sa faci asta numai de pe o retea wi-fi, pentru a cele mai multe sunt foarte mari si vei ramane rapid fara pachetul de date mobile din abonament sau de pe cartela.

8.Reseteaza-l

Dacă ai parcurs paşii de mai sus şi tot se mişcă foarte greu, resetează-l. Intri în „Back up & Reset” şi dai „Factory data reset” sau, în româneşte, „revenire la setările iniţiale”.

Nu uita, înainte, să apeşi pe butonul de „back-up my data”, ca atunci când reinstalezi telefonul, să nu pierzi informaţii esenţiale. Un alt lucru important – înainte de a reseta telefonul, asigură-te că ştii parola la contul de Gmail asociat telefonului. Vei vedea că, din momentul în care l-ai reiniţializat, telefonul se va comporta mult mai bine.

9 sfaturi esențiale atunci când vrei să îți cumperi un televizor!