99% dintre telefoanele cu Android au o greseala de programare

Data: 8/07/2013 | Autor: .

Android-robots-645x484Aproape toate telefoanele cu sistem de operare Android contin o eroare de programare, care permite hackerilor sa acceseze toate aplicatiile din telefon, sustine Jeff Forristal, director tehnologic la Bluebox Security, citat de Business Insider.   

Potrivit lui Forristal, greseala de programare lasa telefoanele Android extrem de vulnerabile la malware, capcane pe internet si alte fraude computerizate, relateaza Incont

„Implicatiile sunt uriase! Instalarea unei aplicatii de tip “troian” de la producatorul dispozitivelor ii permite acesteia accesul complet la sistemul Android si la toate celelalte aplicatii (si datele pe care le contin) care sunt deja instalate. Aplicatia poate apoi nu doar sa citeasca toate informatiile de pe dispozitiv (e-mail, SMS, documente etc.) si sa afle toate parolele salvate ale conturilor, dar poate pune efectiv stapanire pe modul in care functioneaza telefonul si sa ii controleze orice functie (sa initieze apeluri, mesaje text, sa porneasca aparatul foto sau sa inregistreze convorbiri)”, afirma acesta.

Forristal sustine ca Google a fost deja instiintata despre toate aceste lucruri inca din luna februarie. Eroarea este, de fapt, una foarte simpla, explica acesta. Ea permite ca pachetul de instalare al software-ului din telefon sa fie schimbat, fara a modifica si semnatura criptografica.