Samsung lanseaza un Galaxy Note III cu ecran flexibil (VIDEO)

Data: 9/07/2013 | Autor: .

SAMSUNG-flexibilSamsung va lansa, pana la sfarsitul acestui an, nu mai putin de patru versiuni diferite ale urmatorului sau phablet, Galaxy Note III. Astfel, pe langa versiunea de „baza”, Samsung va oferi inca de la lansare inca trei versiuni care vor oferi caracteristici tehnice diferite, afirma ETNews, citat de Business24

 Cele patru versiuni ale urmatorului Note vor avea acelasi procesor, aceeasi dimensiune a display-ului si aceeasi platforma hardware, insa vor oferi specificatii diferite pe parte de camera foto, carcasa si nu numai.

Cea mai scumpa versiune a vitorului Galaxy Note III va oferi o inovatie in segmentul telefoanelor mobile inteligente. Este vorba despre o varianta Note III ce va fi dotata cu ecran flexibil si carcasa metalica.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung lucreaza intens la lansarea primelor smartphone-uri cu ecrane flexibile OLED (Organic Light Emitting Diode). Gadgeturile ”Flexible Display” le vom vedea, cel mai probabil, in semestrul IV 2013, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.

Acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Potrivit surselor citate de BBC, primele gadgeturi cu ecrane flexibile vor fi smartphone-urile.

LG, Philips, Sharp, Sony si Nokia lucreaza, de asemenea, la lansarea unor astfel de ecrane, insa, potrivit surselor, Samsung se afla cu un pas inaintea competitorilor sai.

 

Exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane  electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.

Unul dintre primele telefoane cu ecrane flexibile ar putea fi Samsung Galaxy Skin. Prezentat anul trecut deGadgetReport.ro, smartphone-ul este  unul dintre cele mai spectaculoase concepte prezentate de producatorul sud-coreean.

Terminalul va dispune de un display AMOLED flexibil care ii va permite sa se plieze in jurul unui cilindru de aproximativ 1 inch. Totodata, terminalul este “aproape indestructibil” si “poate supravietui unei lovituri de ciocan”, potrivit informatiilor din piata.

Nu se cunoaste inca sistemul de operare ce va fi prezent pe noul smartphone, insa cea mai probabila varianta este Android. Totusi, nu este exclus ca noul smartphone sa ruleze un sistem de operare dezvoltat special pentru el, intitulat Android Flexy.

Datorita display-ului flexibil, noul smartphone va putea fi folosit si ca mouse de calculator sau ceas de mana, iar in fotografiile de prezentare a conceptului acesta dispune si de un proiector.