A apărut masca inteligentă. C-Face Smart traduce simultan în opt limbi străine

Data: 10/08/2020 | Autor: .

Startup-ul japonez Donut Robotics a lansat prototipul unei măști inteligente cu dublu scop – C-Face Smart protejează împotriva pandemiei de COVID 19 și permite comunicarea și traducerile.

În combinație cu o aplicație pe telefon, masca C-Face Smart poate transcrie discursuri, poate amplifica vocea purtătorului și poate traduce discursul în opt limbi străine.

C-Face Smart este realizată din plastic alb și silicon și are un microfon încorporat, care se conectează la smartphone, prin conexiunea Bluetooth.  Aplicația asociată, dezvoltată de Donut, intitulată Cinnamon, poate traduce din japoneză în chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă și franceză.

Masca poate fi sterilizata la cuptorul cu microunde

,,Sistemul permite utilizatorului să comunice în opt limbi străine într-un mod natural. Aplicația de traducere dezvoltată de noi se bazează pe algoritmi de inteligență artificală, astfel că înțelege și reține expresiile uzuale, îmbogățindu-și vocabularul și corelațiile de cuvinte pe măsură ce este folosită’’, a declarat Taisuke Ono, CEO-ul companiei Donut Robotics.

Startup-ul Donut Robotics a lansat în iunie o strângere de fonduri pe platforma japoneză de crowdfunding Fundinno, care a strâns 28 de milioane de yeni japonezi, în 37 de minute.

Când vom avea un vaccin pentru coronavirusul COVID-19? Explicațiile științifice

„A fost uimitor, pentru că, de obicei, ar fi fost nevoie de trei sau patru luni pentru a obține acea sumă”, susţine Ono. Ono speră că masca va ajuta oamenii să conviețuiască cu noile reguli de distanțare socială în locuri precum spitale și birouri, permițând o bună comunicare. „În această nouă normalitate, masca și aplicația sunt foarte utile”, a adăugat el.

Cum sa îți faci o mască. Cele mai bune clipuri video