Cum sa îți faci o mască. Cele mai bune clipuri video

Data: 6/04/2020 | Autor: .

Trecem printr-o perioadă în care, dacă ieși din casă, ar fi bine să porți o mască de protecție. Medicii spun că nu este nevoie, neapărat, să fie o mască medicală. Te poți descurca foarte bine și cu una făcută acasă, din materiale obișnuite.

Într-un interviu recent, George Gao, directorul general al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, a menționat că absența măștii pe față este cea mai mare greșeală pe care lumea pare să o facă în ceea ce privește controlul răspândirii COVID-19.

„Acest virus este transmis prin picături de salivă. Picăturile joacă un rol foarte important – trebuie să porți o mască, deoarece, atunci când vorbești, întotdeauna ies picături din gură. Multe persoane au infecții asimptomatice sau presimptomatice. Dacă poartă măști, pot preveni extinderea virusului.”

Potrivit expertului, sugestia OMS în privința purtării măștii doar de către persoanele bolnave este corectă în scenariul dacă am cunoaște toți oamenii infectați cu COVID-19.

,,Din păcate, avem un număr tot mai mare de de cazuri asimptomatice și aceste cazuri pot contribui la răspândirea largă a virusului. Este practic imposibil să îți dai seama, vizual, dacă un om este infectat sau nu’’, a mai spus acesta.

Pe internet au apărut, în ultima vreme, o mulțime de clipuri video din care poți să afli cum să îți faci singur o mască de protecție.  Le-am adunat pe cele mai interesante și le poți vedea mai jos.

 

Într-un editorial recent, doi cercetători de la Universitatea Yale, Shan Soe-Lin și Robert Hecht, au rezumat  motivele pentru care cred că toți oamenii ar trebui să poarte măști non-medicale.

„Acoperiți-vă fața cu o mască. Acest lucru vă va face să nu vă mai puneți mâinile pe față, să fiți tentați să vă atingeți nasul și gura. O mască nonmedicală nu vă va proteja de o tuse directă sau de o strănutare de la o persoană infectată, dar dacă practicați o distanțare socială bună, orice tip de acoperire a feței este o protecție suplimentară împotriva celei mai mari amenințări: propriile mâini „, afirmă aceștia.

Ar trebui să purtăm mască tot timpul? Ce spun experții