Ai telefon Samsung? Cum faci să reziste mai mult, fără să-l pui îi priză

Dacă ai un telefon Samsung, cu siguranță știi că smartphone-ul nu ține mai mult de o zi fără să îl pui în priză. Autonomia, indiferent că este Galaxy S20 sau Note20 Ultra, este de maxim 12-16 ore, dacă îl folosești în condiții normale. Cum faci să reziste mai mult, să îi extinzi autonomia?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să dezactivezi Wi-Fi-ul și Bluetooth-ul când nu ai nevoie de ele, pentru că acestea consuma foarte multa energie.

Un alt lucru simplu pe care ar trebui să îl faci este să reduci luminozitatea ecranului cât mai mult. Dacă o reduci la 50%, diferenta se va vedea in cel putin o ora de autonomie in plus.

Ar fi bine, totodată, să oprești aplicatiile pe care nu le folosești. Sunt foarte multe programe care funcționează in background si consuma din baterie. Cu cat ai mai putine aplicatii, cu atat mai bine. Ideal ar fi să fie maxim 15. Daca nu te lasa inima sa renunti la ele, intră in setarile telefonului si oprește-le sa lucreze in background.

Redu nivelul de sunet si renunță la vibratii. Vei vedea ca telefonul consuma multa energie pentru a difuza muzica, alertele si vibratiile. Cu cat nivelul este mai mic, cu atat mai bine.

Renunţă la wallpaper-urile live. Chiar dacă arată bine, aceste consumă între 2-4% din baterie, aşa că ar fi bine să cauți o imagine de fundal clasică, de preferat cât mai închisă la culoare.

Folosește Power Saving Mode cât mai des. O să îți ofere cu 30% mai multă autonomie. În UltraPower Saving Mode, îl vei putea folosi chiar și câteva zile.

Daca nu ai nevoie neaparat sa fii la curent cu toate mailurile si update-urile de pe retelele sociale, dezactivează sincronizarea automata. De fiecare data cand se conecteaza la internet, telefonul consuma multa energie cu actualizarea adreselor de mail, Facebook, etc.

Folosește încărcătorul Adaptive Fast Charging, pentru o încărcare rapidă, de câte ori ai ocazia. Iar dacă ai un încărcător wireless pe birou, ține cât mai mult telefonul pe el.

Cumpără-ți o baterie externă sau o husă specială cu baterie. O să te ajute atunci când nu ai o priză sau ai uitat încărcătorul.

Review Samsung Galaxy Note20 Ultra. Merită sau nu să plătești 1300 de euro pe un telefon?