Americanii sustin ca au descoperit Atlantida

Data: 25/09/2012 | Autor: .

În anii ’60, Ray Brown avea să descopere accidental o imensă piramidă scufundată în zona Triunghiului Bermudelor. Verificată independent de echipe din Franţa şi SUA, gigantica structură s-a dovedit a fi mai mare chiar şi decât celebra piramidă a lui Keops.

Grandoarea acesteia a provocat discuţii aprinse, mulţi fiind de părere că piramida poate fi o poartă către alte lumi, dar şi că ar putea să fie parte din legendarul oraş Atlantida. Pentru mult timp a rămas singura structură de acest fel, descoperită pe fundul Oceanului. Cine se gândea că Atlanticul ascunde o poveste la fel de incitantă?

Ei bine, cam în aceeaşi perioadă, cercetătorii Paul Weinzweig şi Pauline Zalitzki au descoperit mai multe piramide pe fundul Oceanului Atlantic, în apele teritoriale ale Cubei. Ruinele se află la 1600 de metri adâncime, fapt care le face aproape imposibil de cercetat. Asta, spune utaot.com, nu i-a împiedicat pe arheologi să facă presupunerea că ar putea fi parte dintr-un ansamblu al Atlantidei.

Structurile antice, realizate din piatră, cântăresc sute de tone şi seamănă izbitor cu piramidele din Giza (Egipt). Dar nu e singura surpriză.

Sursa citată spune că cercetătorii au mai găsit un sfinx,Poziţionarea construcţiilor antice mai mulţi monoliţi aranjaţi ca la Stonehenge, dar şi gravuri într-o altă limbă, realizate pe pietre. În prezent, americanii încearcă să afle cât mai multe despre această civilizaţie, recuperând tot felul de artefacte de pe fundul oceanului.

BBC News scria încă din 2001 că aceste impresionante structure au stat ascunse de ochii lumii până în prezent, de team ape care americanii o aveau ca ruşii să nu îşi bage nasul peste această descoperire.
Temerile “unchiului Tom” erau amplificate şi de faptul că în acei ani izbucnise criza nucleară. Conform estimărilor făcute de către arheologi, ansamblul de piramide a fost ridicat în urmă cu mai bine de 10 mii de ani!