Apple confirmă problemele lui iPhone X. Pregăteşte update-ul la iOS 11.2

Data: 13/11/2017 | Autor: .

Apple confirmă problemele lui iPhone X. Pregăteşte update-ul la iOS 11.2

Apple pregăteşte un update major de software, iOS 11.2, că ar trebui să rezolve cel puţin două dintre problemele semnalate de utilizatorii noului smartphone iPhone X – linia verde apărută pe ecran şi blocarea touchscreen-ului în condiţii de temperatură scăzută, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de criza de producţie, Apple nereuşind să facă faţă comenzilor record, compania se confruntă şi cu primele semnale de alarmă în privinţa calităţii telefonului.

Primul smartphone cu ecran OLED produs de Apple ar avea cel puţin două probleme. În primul rând, atunci când este folosit afară, în frig, există situaţii în care display-ul se blochează, iar aplicaţiile nu mai pot fi accesate.

Într-un mesaj publicat de MacRoumors, Apple afirmă că telefonul funcţionează cel mai bine între şi 35º C şi că update-ul la iOS 11.2, aflat în acest moment în faza de teste, va rezolva această problemă.

Între timp, compania a lansat un alt update, iOS 11.1.1, care rezolvă problema adreselor şi autocorect-ului care dădea erori.

O altă eroare semnalată de utilizatori o reprezintă apariţia unei linii verzi, pe ecranul telefonului.

Potrivit MacRoumors, cel puţin 25 de clienţi au sesizat compania despre această situaţie care apare spontan, indiferent de condiţiile de operare.

Unii utilizatori şi-au resetat telefoanele, în speranţa că linia verde ca dispărea, însă fără succes.

Potrivit jurnaliştilor, ar fi vorba de modelele iPhone X de 64 şi 256 GB, în Silver şi Space Gray, vândute în ţări precum SUA, Canada, Polonia şi Australia.

Potrivit TechCrunch, problema ar fi una de natură electrică şi ar afecta sub-pixelii de culoare verde.

Apple nu a comentat această problemă însă, având în vedere situaţiile din trecut, cel mai probabil clienţii care au această problemă cu display-urile vor primi alte smartphone-uri. Nu este exclus ca defecţiunea să fie rezolvată prin intermediul update-ului la iOS 11.2.

Interesant este şi faptul că aceeaşi problemă a fost semnalată şi pe telefoanele Samsung Galaxy S7, ambele display-uri fiind produse de sud-coreeni. În cazul Samsung, linia era una de culoare roz, iar Samsung a înlocuit telefoanele defecte.

VA INVITATI SA CITITI SI:

Efectul iPhone X. Samsung Galaxy S9 debutează mai devreme decât era anticipat