Apple a lansat noul iOS 8. Expertii spun ca este o adevarata revolutie (VIDEO)

Data: 3/06/2014 | Autor: .

ios-8

Apple a prezentat noul sistem de operare iOS8, ce va echipa in curand telefoanele iPhone si tabletele iPad. Sotfware-ul vine cu o multitudine de inovatii si aplicatii interesante, in premiera mondiala.

Prima modificare care ne-a atras atentia este noul “Notifications Center”, inspirat din meniul de notificari din OS X Mavericks.

Acesta include o interfata redesenata care permite utilizatorilor, printre altele, sa raspunda instant unui mesaj prin swipe down, si sa caute un contact favorit prin dublu-click.

Noul iOS 8 aduce si o noua versiune de tastatura, QuickType, ce permite auto-suggestions prin intermediul interfetei predictive.

Altfel spus, iti va completa cuvintele chiar de la primele litere scrise si sa le trimiti inclusiv la mai multe persoane in acelasi timp, prin noul “Group Messages”. Prin aceasta noua facilitate, vei putea trimite chiar si mesaje audio.

O alta functie interesanta este “Continuity” care iti permite, de exemplu, sa preiei apelurile de pe iPhone direct pe calculatorul tau Mac, prin microfon si boxe.

“Health” este o alta aplicatie care este inclusa in noul iOS8 si care va monitoriza toate informatiile privind starea ta de sanatate. Iar daca ai probleme medicale, vei putea folosi HealthKit, o aplicatie care iti va face legatura cu institutia medicala unde ai abonament.

Cu “Family Sharing”, vei putea impartasi fotografiile, filmele si celelalte date (calendar, alerte etc.) cu ceilalti utilizatori de produse Apple din casa, informatiile fiind sincronizate automat.

Tot cu aceasta functie, veti putea sa localizati un telefon pierdut prin casa. Interesant este si faptul ca, cu noua aplicatie, parintii vor fi tot timpul la curent cu achizitiile facute de copii pe iTunes si App Store.

In noul iOS8, Siri poate fi activat mult mai usor, doar prin simpla adresare “Hey, Siri”. In noul iOS8, Siri va recunoaste piesele audio pe care le asculti, prin Shazam, si iti va permite sa cumperi continut de pe iTunes. De asemenea, Siri a primit inca 22 de limbi noi pentru dictare.

Apple a modificat, odata cu noul iOS8, si sistemul cloud. Astfel ca, pozele vor fi uploadate in format original in cloud si vor ramane pe telefon doar versiunile compresate, pentru a ocupa cat mai putin spatiu.

Si aplicatia de galerie foto a fost imbunatatita, astfel ca va opera mai rapid si iti va usura accesul la Facebook si alte retele sociale.

In noul iOS 8, serviciul de cloud a primit numele iCloud Drive. Va arata ca un drive de Mac si iti va permite sa urci  20GB pentru $0.99/luna si 200GB – $3.99. Interessant este ca serviciul iCloud Drive va putea fi accesat si de pe Windows, astfel ca vei putea trimite fisiere de pana la 5GB.

Nu in ultimul rand, noul iOS 8 da posibilitatea dezvoltatorilor sa lucreze pe noua platfoma HomeKit care ar urma, in viitor, sa devina interfata cu ajutorul careia vor putea fi controlate toate gadgeturile din casa, de la becurile inteligente, la incalzire, securitate etc.

Vedeti intreaga prezentare facuta de Apple noului iOS8 in materialul video de mai jos.