Apple, pericol pe sosele! Cat de riscante sunt hartile pentru iPhone

Data: 10/12/2012 | Autor: .

Politia din Australia a avertizat luni soferii ca hartile furnizate de Apple pentru iPhone, prin intermediul unei aplicatii lansate de companie, pot fi periculoase, dupa ce a salvat mai multi soferi rataciti in zone izolate.

Pe parcursul a câteva saptamani, politia a fost nevoita sa intervina pentru a ajuta 6 soferi care au folosit Apple Maps pentru a naviga catre un oras, dar au ajuns intr-un parc national.

Apple stie ca aplicatia de harti este slaba si chiar a recomandat clientilor sa foloseasca servicii rivale, iar politia din Australia sugereaza ca o astfel de decizie ar putea chiar salva vieti, noteaza Mediafax.

Unele dintre persoanele salvate de politie au ramas izolate pana la 24 de ore fara apa si mancare, dupa ce hartile Apple i-au condus intr-un parc national, la 70 de kilometri de orasul unde voiau sa ajunga.

Apple a cauzat nemultumire in randul clientilor in septembrie, cand a ales sa excluda Google Maps din sistemul de operare iOS6, fortand utilizatorii sa treaca la aplicatia companiei. Multi dintre clienti au constat ca hartile Apple contin erori importante.