Apple si Google cumpara impreuna patente Kodak de o jumatate de miliard

Data: 11/12/2012 | Autor: .

Apple si Google si-au unit fortele pentru a cumpara patente de peste 500 de milioane de dolari de la falimentara Kodak, potrivit unor surse apropiate afacerii. 

Cele doua companii au decis sa mearga pe varianta parteneriatului, pentru a cumpara de la Eastman Kodak 1.100 de patente, dupa ce incercarile pe cont propriu din perioada verii au esuat, informeaza Bloomberg, citat de Ziare.com.

Initiativa pare ciudata, la prima vedere, fiind vorba despre doua companii care se lupta pentru suprematia pe piata smartphone, insa Apple si Google dovedesc astfel mult spirit practic: cumparand impreuna patentele Kodak se asigura ca nu se vor da in judecata reciproc, macar pentru acestea.

O miscare similara a avut loc si anul trecut, cand un grup condus de Apple, Microsoft si RIM a cumparat peste 6.000 de patente, cu 4,5 miliarde de dolari, de la falimentara Nortel.

Google a pierdut acea licitatie, facand o oferta initiala de 900 de milioane de dolari. De data aceasta, gigantul IT arata ca si-a invatat lectia si se asigura ca se va afla de partea castigatorilor, in licitatia pentru brevetele Kodak.